Sunsetten Şebeke Besleme Sistemleri
2011 Mayıs ayında Antalya Valilik Konutuna 16 kWp Solar Şebeke Besleme Sistemi kurulumu yapılmıştır. Amorf güneş enerjisi jeneratörü SUNone 115 binanın Güney cephesine gölgelik üstüne SDMA montaj sistemi ile monte edilmiştir.
Sistem, Güneşin doğuşundan batışına kadar saatte 16 kWp güç üretecektir. Valilik Konutunda gündüz tüketilen enerjiyi güneşin doğuşu ile saatte 16 kWp güc ihtiyacını Fotovoltaik sistemden alacak, 16 kWp güç üzeri ihtiyacını da TEDAŞ dan karşılayacaktır. Böylece elektrik maliyetleri düşürülmüş olacaktır.
Sistemin çalışma prensibi:
Fotovoltaik sistem ışık enerjisini elektrik enerjisi haline dönüştürür. Dönüşüm güneş panelleri ve güneş hücreleri üzerinde yer almaktadır. Sistem güneşteki radyasyon ışınlarını alarak güç üretmeye başlar. Sistemin çalışması için güneşin olması önemli değil sadece gün ışığı olması yeterlidir.
Sistemde kullanılan modüllerin özelliği hava bulutlu bile olsa gücünün %30 ile %40 arası güç üretmeye devam eder.
Sistemde kullanılan modüller dünyada ilk ve son teknoloji olan Sunone modül olarak üretilmektedir. Gelişmiş Si ince film tasarımı düşük radyasyonlu iklim koşullarında dahi yüksek enerji üretir. Camların özellikleri damperli cam olup güneş ışınlarını en iyi geçirme özelliğine sahip camlardır. Sistemde kullanılan tüm ürünler Sunset Enegietechnik GmbH Firması tarafından üretilmekte ve Sunset Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. garantisi kapsamındadır.
Bu tertibatın ekolojik yönleri:
Yaklaşık 45.552 kWh yıllık enerji üretimi
Yaklaşık yıllık 32,85 ton CO2 tasarrufu
Sistemde kullanılan malzemeler:
- 142 Adet SUNSET Modül SUNone 115
- 3 Adet İnventör SUNstring® 5000
- 483 Metre SDMA montaj sistemi
- 1000 Metre Solar enerjisi kablosu
Bu teknolojiyi kurduğunuzda, geri dönüşümü ülkelerdeki teşviğe bağlı olarak 5 ila 8 yıl amorti süresi ile 50-80 yıl boyunca kullanılabiliyor.
Bu kurulan sistemler ile günümüzde tükenmekte olan Fosil Kaynaklarından tasarruf edilecektir, Klasik enerji kaynaklarından doğan emisyonu azaltılacak, Son teknoloji kullanıldığı için tertibatınızın istikrarlı çalışmasıyla yüksek yıllık verim alınabilecek, En modern ürünlerin kullanılmasından dolayı tertibatınız uzun yıllar bakım gerektirmeden çalışacak ve yıllarca değişmeyen rantabilitesi ile geleceğin teknolojisine yapılacak bir yatırım olacaktır.
Güneş enerjisi teknolojisi giderek ucuzlamakta, diğer enerjiler ise her yıl pahalanmaktadır. Bu tür projeleri hiç kimse kısa bir zaman sonra elektriği bedava üretecek, para ödemeyecek gibi basit şekilde hesap yapmamalıdır. Dünyada fosil kökenli yakıtların hızla tükendiğini ve ALTERNATİF enerji kaynaklarına ihtiyaç olduğunun bilinci ile hareket etmeli, "Güneşin, insanoğlunun sürdürülebilir temiz enerji kaynakları açısından en zengini olduğunu bilmesi gerekmektedir".
www.gunesdergisi.com
13.09.2011