İstihdama yönelik mühendislik eğitim projesine Hitit’ten katılım
AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından desteklenen ve yurt içi proje ortakları içerisinde Çorum Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin de yer aldığı içerisinde yer aldığı “İstihdama Yönelik Mühendislik Eğitimi ve Akreditasyon Uygulamaları” isimli, Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projesi 23 Haziran - 6 Temmuz 2013 tarihleri arasında İspanya’nın Sevilla kentinde uygulandı.
“İstihdama Yönelik Mühendislik Eğitimi ve Akreditasyon Uygulamaları” isimli Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projesinde, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Proje Yürütücüsü, Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Amasya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi ve Elektrik Mühendisleri Odası Tokat İl Temsilciliği ise yurt içi proje ortakları olarak yer aldı.
Proje faaliyetleri İspanya’nın Sevilla kentinde bulunan yurtdışı ortaklar; Nureller Education and Training Organization, Centro Estudios Docendum ve Colegio Salesianos De La Trinidad de Sevilla kurumları ile birlikte uygulandı.
Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden Yrd. Doç. Dr. Ferid Köstekçi, Yrd. Doç. Dr. Erol Alver, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nden Doç. Dr. Ahmet Fenercioğlu, Yrd. Doç. Dr. Levent Gökrem, Araştırma Görevlisi Mustafa Eker, Araştırma Görevlisi Cemil Közkurt, Yrd. Doç. Dr. Mahmut Hekim, Yrd. Doç. Dr. Zafer Doğan, Yrd. Doç. Dr. Abdullah Hakan Yavuz, Yrd. Doç. Dr. Şahin Sözen, Amasya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Yavuz, Elektrik Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ünal Kurt ve Elektrik Mühendisleri Odası Tokat Temsilciliğinden Elektrik-Elektronik. Mühendisi Mustafa Zahid proje uygulamasında yer aldı.
Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: “Proje uygulamasında, genel anlamda İspanya Eğitim Sistemi hakkında bilgiler alındıktan sonra Sevilla kentinde ve Andulicia eyaletindeki çeşitli meslek okulları, üniversite, mühendislik fakültesi, güneş enerjisi sistemleri ile ilgili uygulamalar, fabrika teknik gezileri yapılarak mühendislik eğitimi, mühendis istihdamı ve akreditasyonu ile ilgili incelemeler yapılmıştır. Hafta sonları ise kültürel faaliyetler gerçekleştirilmiştir.
Güneş kulesi sistemlerinin Yenilik Transferi Projeleri ile ülkemizde de uygulanabilmesi için fikir birliği sağlanmıştır. Proje uygulamalarının Sevilla Üniversite’si Sistem Mühendisliği ve Otomasyon Bölümü’nde gerçekleştirilen kısmında Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü ile Sevilla Üniversite’si Sistem Mühendisliği ve Otomasyon Bölümü arasında işbirliği olanaklarının araştırılması konusunda olumlu sonuçlar alınmıştır.”
(Volkan SINAYUÇ)
www.corumhaber.net
20 Temmuz 2013