Simenste Yeni Açılış
Siemens, Türkiyedeki AR-GE merkezi sayısını artırıyor.
Yenilikçi çözümler geliştirme konusunda dünyanın sayılı şirketleri arasında yer alan Siemens, geleceğin teknolojilerine ışık tutmayı sürdürüyor ve yeni bir Ar-Ge merkezini de Gebzede kuruyor. Yeni Ar-Ge merkezi; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve Siemens Türkiye CEOsu Hüseyin Gelisin katılımıyla 18 Kasım 2011de Siemensin Gebzede bulunan tesisleri bünyesinde açıldı.
Siemensin yüksek çevre standartlarına uyumlu ve Türkiyenin ilk Leed Gold sertifikalı binasında faaliyet gösterecek olan Siemens A.Ş. Gebze Ar-Ge Merkezi, temel olarak üç ana sektörde, yazılım ve donanım geliştirme, ürün tasarımı ve ürün geliştirme konularında araştırma ve geliştirme faaliyetleri gerçekleştirecek. Geleceğin modern dünyasının enerji yönetim ve dağıtım sistemleriyle endüstriyel otomasyon alanlarında çalışacak olan Ar-Ge merkezi, aynı zamanda Akıllı Şebekeler konusunda da araştırmalar ve ürün geliştirme çalışmaları gerçekleştirecek. Bu alanda dünyadaki sayılı Ar-Ge merkezlerinden bir tanesi olacak yapılanma ile Türkiyede geliştirilen ürün çeşitliliğinin artırılması ve bu ürünlerin tüm dünyaya sunulması hedefleniyor.
Yeni Ar-Ge Merkezinde, ilk etapta ağırlıklı Enerji ve Endüstri Otomasyon ürünlerinin ve uygulamalarının geliştirilmesi planlanıyor. Siemensin Almanya, ABD ve Brezilyadaki Ar-Ge merkezleriyle birlikte çalışacak olan birimde; elektrik, elektronik ve yazılım geliştirme alanlarında deneyimli yaklaşık 60 kişilik uzman ekip çalışacak. Bu sayı orta vadede 100 kişiye ulaşacak. Ar-Ge Merkezinde ekip üyelerinin geliştireceği ürün, uygulama ve çözümler, Siemensin faaliyet gösterdiği 190a yakın ülkede kullanılabilecek.
Enerji Otomasyonu alanında ürün tasarımından, fabrika tasarımına, planlamasına ve otomasyonuna kadar üretim teknolojileri konusunda ürün ve çözüm sunan Siemens, yarının fabrikalarını bugünden tasarlayabilecek çözümleri müşterilerine sunuyor.
Enerji Otomasyon alanında ise, üretimden iletime, dağıtıma ve hatta son kullanıcıya kadar, enerjinin yönetilmesi gereken her alanda kullanılabilecek Akıllı Şebeke çözümleriyle, geleceğin yaşam tarzına uygun bir ortam şimdiden hazırlanabiliyor. Bu alanda Siemensin küresel ölçekte öncülük ettiği Smart Grid (Akıllı Şebekeler) sistemi, modern dünyanın en önemli ihtiyaç kalemlerinden biri olan enerji üzerine yapılan yenilikçi çalışmalar arasında ayrı bir öneme sahip.
Smart Grid (Akıllı Şebekeler) nedir?
Smart Grid (Akıllı Şebekeler), geleceğin enerji yönetim sistemi olarak tanımlanabilir. Enerji sektöründe üretimden dağıtıma tüm şirketler için özel çözümlerin geliştirilebildiği bir platform sunan Akıllı Şebekeler, sektördeki Oyuncuların verimlilik oranları yükseltilirken, kayıp ve kaçak oranlarının düşürülmesini de sağlıyor. Yakın gelecekte günlük hayatta daha sık karşılaşacağımız elektrikli otomobiller için de çözümler sunan Akıllı Şebekeler, tüketicileri de birer enerji üreticisi haline getiriyor. Bir tüketici, enerjiyi ucuz olduğu saatlerde satın alırken, evinde ya da iş yerinde hatta otomobilinde ürettiği fazla enerjiyi, enerjinin pahalı olduğu saatlerde şebekeye geri satabiliyor.
Böylelikle tüketici, enerjiye en çok ihtiyaç duyulan zamanlarda tüketmek yerine şebekeye enerji aktarmak konusunda cesaretlendiriliyor. Akıllı Şebekelerde, sunulan bu kolaylığın yanında, bir abone evi, iş yeri ve otomobili için ayrı aboneliklere ihtiyaç duymadan tek bir abonelikle tüm işlemlerini gerçekleştirebiliyor.
Sistemin düzgün bir şekilde işlemesi için gerekli yönetim olanağı ve altyapıyı sunan Akıllı Şebekeler, toplum genelinde tüketim bilinci oluşmasına aracılık ederken enerji verimliliği oranlarının da yükselmesini sağlıyor. Siemens, Türkiyede kurduğu Akıllı Şebekeler alanındaki dördüncü Ar-Ge merkeziyle bu alandaki teknolojilerin daha hızlı gelişimine destek veriyor.
www.haberler.com
19 Kasım 2011