6.05.2024 Pazartesi ANASAYFA HAKKIMIZDA ÜRÜNLER SEPETİM LİNKLER İLETİŞİM
ÜRÜNLER
Ürün listemiz güncelleniyor.
VICTRON ENERGY
Solar Şarj Kontrol / Solar Charger Control
İnvertör / Inverter
İnverter-Şarj Cihazı / Inverter- Charger
Aküler / Batteries
Ekranlar ve İzleme Sistemi
DC/DC Konvertörler
Akü Şarj Redresörleri
Akü Koruma
PAYGo - Ödeme Sistemi
Victron Energy için 5 YIL Garanti Import - Export
Yedekleme Ada Sistemleri
Victron Energy Marine
Cep Telefonu Şarj Cihazı Solar Mobile Phone Charger
GÜNEŞ PANELLERI
NORM Güneş Panelleri
AXITEC Güneş Paneli
Waaree Güneş Paneli
EcoDelta Güneş Paneli
SunPower Güneş Paneli
TopraySolar Modules
Sunrise / Solartech modules
Thin Film PV solar module
Victron BlueSolar Panels
SunLink PV Technology
Esnek / Flexible
SOLAR ŞARJ KONTROL
HAVENSİS
Voltronic Solar Şarj Kontrol
EpSolar Charge Controller
Steca marka solar şarj kontrol
Phocos Güneş Şarj Regülatör
Must Marka Solar Şarj Kontrol
Morningstar Solar Şarj Regüle
Phocos CIS Industrial Control
12V-3A Solar Lamp Controller
SCC-Basic 50W/100W
TriStar MPPT 12,24,36,48 Volts
INVERTER - CHARGER
Smart Inverter-Charger
General Electric
Abax Inverter-Charger
Victron Energy BLUE POWER
Studer Inverter - Charger
MultiPower Hibrid / Melez
Back-Up Island Systems
Victron Easy Solar Combines
DC / AC İNVERTÖRLER
Norm marka invertörler
Fronius Solar Electronics
Solon Inverter
Siemens Inverter
Studer marka invertörler
SMA Sunny Island Off-Grid
Phoenix Inverter Compact
BlueSolar Grid Inverter
RÜZGAR TÜRBINLERI
Air Breeze 200 Watt Türbin
Kara Tipi 400 W Land
Deniz Tipi 400 W Marine
VIND 12V-400W / 24V-600W
300 Watt Rüzgar Türbini
Skystream 3.7 Southwest
HAZIR PAKET SİSTEMLER
Solar Enerji Paket Sistemler
Solar LED Aydınlatma Paket Sistemleri
Solar Su Pompa Paket Sistemleri
Solar DC Buzdolabı / İlaç Dolabı
Güneyli-Hitit Tak ve Çalıştır
Güneyli-Hitit Plug and Play
SOLAR KITLER
NORM - SolaLight 3W
NORM - ECOBOXX 160 KIT
Solar Armatür
Solar Generator
SOLAR SU POMPALARI
Grundfos SQFlex Product
Lorentz marka pompalar
DC Pompa/Pump
YARDIMCI AKSESUARLAR
Güneş Paneli Montaj Sehpası
Güneş İzleyici Solar Tracker
12-24VDC Buzdolabı Soğutucu
Solar Kablo / Solar Cable
Sabit panel sehpaları
Solar PV Konnektör Connector
TYCO Electronics SOLARLOK
Solar Tip Sigortalar / Fuse
Battery Monitor Akü İzleme
Battery Protect / Akü Koruyucu
Victron Akü İzolatörleri
Kesintisiz Yedek VE SolarSwitch
Automatic Transfer Switches
Güneş Enerji Sigortaları
Sigorta Yuvaları
Fotovoltaik Parafadurlar
PV-DC ŞALTERLER
Akü Bağlantı Soketleri
Intelligent Dual Power Transfer Controller
Hybrid Controller Of Solar Power And City Power
Solar Refrigerators / Freezers
Multi-Contact MC3 and MC4
GÜNCEL / SEKTÖREL
Güneş Enerjisi / Solar Energy
Güneş Enerjili Sulama / Solar Water Pumping System
Güneş Enerjili Otopark / Solar CarPort
GES Güneş Enerji Santralı / Solar PV Power Plant
Yenilenebilir Enerji / Renewable Energy
Alternatif Enerji / Alternative Energy
Hibrit Enerji / Hybrid Energy
Sürdürülebilir Enerji / Sustainable Energy
Enerji Depolama / Energy Storage
Şebekeden Bağımsız Akülü Çözümler / Off-Grid Solutions
Temiz Tükenmez Enerjiler / Clean Inexhaustible Energies
Güneş Enerjili Ev ve Ofis / Solar Home and Office Solutions
Kendi Elektriğini Kendin Üret / Lisanssız Elektrik Üretimi
Şebeke Bağlantılı Uygulamalar / On-Grid Applications
Yeşil Ürünler / Green Products
Keşif Proje Geliştirme Tasarım
Energiewende / Enerji Dönüşümü
HABERLER
FİYAT LİSTELERİ
VICTRON-Fiyat-Listesi (PDF)
NORM_HAVENSIS-042022_GENEL-FIYAT-LISTESI (PDF)
 

Öğrenciler güneş enerjisiyle çalışan otomobil yapıyor

 
 

Selçuk Üniversitesi öğrencileri, güneş enerjisiyle çalışan otomobil yapıyor …

Konya Selçuk Üniversitesinde öğrenim gören 16 öğrenci, güneş enerjisiyle çalışan otomobil yapmak için çalışmalara başladı. Öğrenciler, yapımını devam ettirdikleri otomobile eski Türkçede güneş tanrıçası anlamına gelen May adını verdi. Otomobilin tamamlanabilmesi için 100 bin TLye ihtiyaç duyan girişimci üniversiteliler sponsor arıyor.

 

TÜBİTAK tarafından ALTERNATİF enerji teknolojilerinin kullanımını yaygınlaştırmak için her yıl düzenlenen yarışmaya bu yıl Selçuk Üniversitesi öğrencileri de katılmak için çalışma başlattı. Üniversitenin Ar-Ge ve Girişimcilik Topluluğu üyesi 16 öğrenci, TÜBİTAKın 2010 Formula-G yarışlarına katılmak için güneş enerjisi ile çalışan otomobilin önemli bir kısmını tamamladı. Organize sanayi bölgesinde bir atölyede çalışmalarını sürdüren öğrenciler, sponsor bulabilirse hidrojen ile çalışan ikinci bir otomobil yapacak. Projede makine mühendisi, elektrik mühendisi ve otomotiv öğretmenliğinde öğrenim gören öğrencilerin de yer aldığı 16 kişilik ekip, ağustos ayında yapılacak yarışmaya katılmak için gece gündüz çalışıyor. AR-GE ve Girişimcilik Topluluğu Başkanı Sezer Pıçak, yaklaşık 6 ay önce otomobil için çalışmalara başladıklarını söyledi. Otomobilin önemli bir bölümünü bitirdiklerini ifade eden Pıçak, " İki otomobil üzerinde çalışıyoruz. Biri güneş enerjisiyle çalışan diğeri de hidrojenle çalışan. İlk hedefimiz güneş enerjisiyle çalışan otomobili yaparak TÜBİTAKın yarışmasına yetiştirmek. Öğrenci olduğumuz için her iki proje içinde maddi desteğe ihtiyacımız var. Projede çok önemli bir yere geldik. Sponsor bulabilirsek her iki otomobili de tamamlayacağız. Gece gündüz çalışıyoruz. " dedi.

 

Yaptıkları otomobille, şehir yaşantısına ayak uydurarak günümüz yakıtlarına ALTERNATİF oluşturmayı amaçladıklarını ifade eden Pıçak, güneş enerjisi ve hidrojenle çalışan otomobillerin çevre dostu olduğuna dikkat çekti. Başkan Sezer Pıçak, Çünkü bu araçlar doğaya zarar vermiyor. Hidrojenle çalışan arabaların atığı sadece saf su oluyor. Güneş enerjisiyle çalışan otomobillerin ise zaten atığı yok. Biz ilk etapta, güneş enerjisiyle çalışan bir otomobil yapacağız. Bu otomobilin iskeletini oluşturduk. Tüm parçalarını, montajını öğrenci arkadaşlarımız yapıyor. Güneş enerjisiyle çalışacak otomobilimize eski Türkçede güneş tanrıçası anlamına gelen May adını taktık. Ortalama 70 kilometre hız yapabilecek Mayın gövdesinin tamamı dayanıklı ve hafif olan karbonfiberden olacak. ifadelerini kullandı.

 

Projenin tamamlanabilmesi için sponsor aradıklarını kaydeden Sezer Pıçak, yaklaşık 100 bin liraya mal olacak proje için işadamlarının katkısını beklediklerine dikkat çekti. Şu ana kadar sadece Selçuk Üniversitesi Teknokentten katkı aldıklarını belirten grup sözcüsü Pıçak, Projemiz ciddi maddi destek gerektiriyor. Bunu öğrenciler olarak karşılamamız mümkün değil. İşadamları projeye maddi destek verirse kısa sürede araçların yapımını tamamlarız. Biz bütün proje aşamalarını tamamladık. Ekip olarak kendimize güveniyoruz. şeklinde konuştu.

 

TÜBİTAKın güneş ve hidrojen gibi, temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarıyla çalışan araçları özendirmek amacıyla her yıl bir yarışma düzenlediğinin altını çizen öğrenciler, önümüzdeki yıl yapılacak yarışmaya bu otomobillerle katılmayı düşündüklerini bildirdi. (CİHAN) 03 Şubat 2010

-.-

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Konyada üniversite açılması konusunun gündeme geldiği tarih 1955 yılıdır. Bu tarihte Konyada üniversitenin kurulması için TBMMde bir kanun tasarısı hazırlandı. Tasarı, Milletvekillerinin yarısından fazlası tarafından da imzalandı. Ancak tasarı talihsiz bir şekilde Milli Eğitim Komisyonundan geçemedi. Bu tarihten 7 yıl sonra, 1962de Konya, M.E.B.e bağlı olarak açılan Selçuk Eğitim Enstitüsü ve Yüksek İslâm Enstitüsü ile üniversiteye sahip olma yolunda ilk ciddi adımını atmış oldu. Bu ilk adımın güçlendirilerek geliştirilmesi için 1968 yılında Konyada Üniversiteyi Kurma ve Yaşatma Derneği kuruldu. Nihayet duyulan yakın ilgi, gösterilen üstün gayret ve sarf edilen çabalar boşa gitmedi ve bugünkü Mühendislik - Mimarlık Fakültesinin nüvesini teşkil eden Mühendislik -  Mimarlık Yüksekokulu kuruldu. Binası, dersanesi, personeli ve bütçesi olmadığı halde Üniversiteyi Kurma ve Yaşatma Derneğinin gayretleri ile 1970-1971 eğitim-öğretim yılında Çocuk Esirgeme Kurumu’na ait bir binada (Gazi Lisesi yanı) hizmet vermeye başlayan bu yüksekokul, 5 Temmuz 1971 tarih ve 1418 sayılı kanunun 9.maddesine istinaden Konya Devlet Mimarlık Mühendislik Akademisi ünvanını aldı.

 

Üniversitenin kuruluşuna hazırlık safhasını teşkil eden bu üç okuldan asıl üniversiteye geçiş ise, 1975 yılında gerçekleşti. 11 Nisan 1975 tarihinde yürürlüğe giren " 4 üniversitenin kurulması ile ilgili " 1873 sayılı kanunla yurdumuzda dört üniversitenin kurulması öngörülmüş ve Selçuk Üniversitesi de bu kanuna istinaden kurulmuştur. 1976 - 1977 eğitim - öğretim yılında Fen Fakültesi ve Edebiyat Fakültesi olmak üzere iki fakülte, 7 bölüm, 327 öğrenci ve 2 kadrolu öğretim üyesi ile faaliyete geçen Selçuk Üniversitesi, 1982 yılına kadar kayda değer bir gelişme gösterememiştir.

 

Selçuk Üniversitesi için atılım yılı 1982 olmuştur. 20 Temmuz 1982 tarih ve 41 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile ilk etapta üniversitenin çekirdeğini oluşturan Fen ve Edebiyat Fakülteleri birleştirilerek Fen - Edebiyat Fakültesinin kurulmasına, Selçuk Yüksek Öğretmen Okulunun Eğitim Fakültesine dönüştürülmesine, Konya Devlet Mühendislik-Mimarlık Akademisinin, Mühendislik -  Mimarlık Fakültesine dönüştürülmesine, Konya Yüksek İslam Enstitüsünün İlâhiyat Fakültesine dönüştürülmesine, Hukuk, Tıp, Ziraat ve Veteriner Fakültesi ile Sağlık, Fen ve Sosyal Bilimler Enstitülerinin kurulmasına, Yabancı Diller Yüksekokulunun kaldırılarak Konya Meslek Yüksekokuluna dönüştürülmesine, Niğdede Niğde Meslek Yüksekokulunun kurulmasına, Kız Sanat Yüksek Öğretmen Okulunun Kız Sanat Eğitim Yüksekokuluna dönüştürülmesine, Niğde Eğitim Enstitüsünün Eğitim Yüksekokuluna dönüştürülmesine karar verilmiştir. 41 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile bir anda 8 fakülte, 4 yüksekokul ve 3 enstitü seviyesine ulaşmıştır.

 

Bugün ise Selçuk Üniversitesi 16 Fakülte, 1 Devlet Konservatuvarı, 1 Yabancı Diller Yüksekokulu, 2 Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, 3 Sağlık Yüksekokulu, 25 Meslek Yüksekokulu, 4 Enstitü, 13 Araştırma ve Uygulama Merkezi ve 60.000i bulan öğrenci sayısı ile ülkemiz üniversiteleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır.

www.selcuk.edu.tr / Şubat 2010

 
 
 
EN ÇOK İNCELENENLER
NORM PoliKristal / PolyCrystalline (803)
NORM MonoKristal / MonoCrystalline (776)
MPPT Solar Şarj Kontroller (599)
MPPT Solar Şarj Kontroller (591)
PWM Solar Şarj Kontroller (574)
PWM Solar Şarj Kontroller (538)
MENÜLER
Transformatör
AKÜMÜLATÖR ÇEŞITLERI
MUTLU marka akü
Full Energy Jel Akü Perpa Satış
VICTRON marka bataryalar
BYD Battery
PYLONTECH Battery
YİĞİT Marka Akü
RITAR Akü - Ritar Battery
TROJAN Battery Company
NORM
SB Battery
B.B. Battery
Ritar Akü Sözlük
Sonnenschein
GOLD Battery
EXIDE marka akü
Energy Storage Solutions
Nickel-Cadmium Batteries
HAZE marka akü
SONNENSCHEIN Dryfit Solar
Aküde Sıkça Sorulan Sorular
NARADA Batteries
YİĞİT GelEnergy Jel Aküleri
HOPPECKE OPZV Solar Power
PowerSafe OPZV Series
B.B. Battery Co., Ltd
FIAMM Motive Power Batteries
VICTRON Peak Power Pack
VICTRON Lithium Ion Battery
Muhtelif Marka Model Tip Akü
AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ
Norm 220 VAC - 1 Faz Girişli
Norm / Akü Kabinli / Redresör
Norm 380 VAC - 3 Faz Girişli
Otomotiv / Starter Charger
Studer Battery Charger
DC Charger / Rectifier
Forklift PzS CER Traction
Switch Mode Sistemler
Blue Power Akü Şarj Cihazları
AYDıNLATMA ARMATÜRÜ
NORM-Lighting
NORM-COMM-Lighting
NORM - Solar LED Armatür
SOLAR POMPA İNVERTÖR
Güneş Enerjili Sulama
TESCOM Solar Pompa Sürücü
ABB Solar Pompa Sürücüleri
SDD Solar Sulama İnvertörü
FRECON Solar Pump Driver
DC / DC KONVERTÖR
Orion DC / DC Konvertör
MDCI and MDC Converters
UPS SISTEMLERI
Hibrit / Hybrid UPS Sistemleri
MICRO-GRID SISTEMLER
Micro-Mini Hydro
JENERATÖR HİBRİT GÜÇ
Victron Energy Products
Victron Çözüm ve Avantajlar
Teksan Jeneratör Hibrit Güç
PAKET SISTEMLER
Conergy konut kitleri
Conergy damla sulama kitleri
Elektronik jeneratör solar box
Victron HybridBox
BATTERY CHARGER
Victron Blue Power IP20, IP65
DOSYA KATALOG BROŞÜR
Norm Energy Systems Ltd.
Center Pivot Sulama Sistemleri
Norm-Tarım-Makineleri
Victron Energy
Victron Energy Blue Power
Steca Solarelektronik Germany
Morningstar Corporation
Lorentz solar pumps tracking
Phocos Off-Grid Power
Mobile Solar Power System
Solar-Log Maximized Sunpower
Solon Corporation
Micro Inverter AEconversion
Symtech Solar
ECO Delta
ReneSola Green Energy Products
SchneiderElectric Solar Power Solutions
Mutlu Stationary Batteries
SOLARWAY Lantern Portable
Güneş Enerjili Aşı İlaç Dolabı ve Takibi
Power Blox PBX200 Multi-Contact Staubli Türkiyede
CW Enerji / TommaTech
PROMOSYON / İNDİRİMLİ
Inverter / Onduleur / Convertisseur
Solar Charge Controller
Solar UPS
Solar Panel / Panneau Solaire
BAŞVURU PROJE TALEP
PROJE FORMU TR-EN-FR
PROJE - SİSTEM - TASARIM
İlk Başvuru Formu Beta Yayını
Sulamada Güneş Solar Pompa
Micro HES Müşteri Talep Formu
BAYİLİKLER HAKKINDA
Bayilik Talep Başvuru Kayıt
YASAL UYARI
Yasal Uyarı / Feragatname
BANKA HESAP - ÖDEME
Banka Hesap, İban No, Havale
Mail Order Kredi Kartı ile
ÜYE OL
Yeni ürün ve kampanyalardan haberdar olmak için mailliste kayıt olun.
İsim Soyisim:
Email:
VİDEOLAR
Tüm videolar için tıklayınız.
Anasayfa Hakkımızda Ürünler Sepetim İletişim Site Haritası
Copyright © 2008-2009 Norm Enerji Sistemleri Ltd. Şti.