Güneş enerjisiyle telefon şarj eden kulaklık
İskoç tasarımcı Andrew Anderson, güneş enerjisiyle tablet ve telefon şarj edebilen kulaklık geliştirdi.
OnBeat isimli kulaklık eğer Kickstarterda hedeflediği 230,000 Euroluk yatırımı alabilirse 2014′ün başlarında satışa sunulacak.
Kulaklığın üst bölümündeki çemberde bulunan esnek güneş pili 0,55 Watt enerji depolayabiliyor. Güneşten elde edilen bu enerji, iki küçük lityum pilde depolanıyor ve buradan da mobil cihaza aktarılıyor. Kulaklık her telefonda bulunan 3,5 mm jak girişine bağlandığı an şarj etmeye başlıyor. Ayrıca daha hızlı şarj olsun isterseniz, kulaklıkta USB yuvası da mevcut.
İcadıyla ilgili konuşan Anderson, "Hala tasarım ve prototip üzerinde çalışıyoruz" dedi. Kulaklığın asıl albenisi her ne kadar güneş enerjisiyle mobil cihazları şarj etmek olsa da, Anderson kulaklığın ses kalitesi konusunda da iyi olması gerektiğine inanıyor; "Kulaklığı iyileştirmemiz gerekiyor. İnsanlar gürültü önleyici özelliğe sahip olmasını istiyorlar."
Anderson bu dahiane fikrin babasına ait olduğunu söylüyor ve ekliyor: "Bu fikir çok basit. Daha önce birilerinin yaptığını düşüneceğin cinsten basit."
Şu an güneş enerjisiyle telefon şarj eden birçok kılıf satışta ancak bu kılıfların çok kalın ve ağır olması akıllı telefonun cazibesini törpülüyor. Bu nedenle Anderson gibi daha birçok geliştirici natif ve benzersiz yenilenebilir enerji prototipleri üzerinde çalışıyor. Mesela yine Kickstarterda yatırım bekleyen bir proje, kullanıcının yürüyerek mobil cihazını şarj etmesini sağlıyor.
SEN YÜRÜRKEN TELEFONUN ŞARJ OLSUN
Anderson ile aynı amacı güden bir geliştirici, ayakkabının içerisine yerleştirdiği pillerle kullanıcıların yürüdükçe mobil cihazlarını şarj etmelerine olanak tanıyan bir buluşa imza attı. Kickstarterda yatırım bekleyen bu projenin arkasındaki ekip Solepower, prototiplerini Carnagie Mellon Üniversitesinde geliştirmiştirler. Onlara göre, 4 ile 8 kilometre yürüdüğünüzde iPhoneun pilini yüzde 100 şarj edebiliyorsunuz.
Solepower web sitelerinde buluşlarıyla ilgili şöyle bir açıklamaya yer veriyor: "Biz gönülden mucitleriz ve amacımız havalı teknolojileri kullanırken yaşadığımız problemleri çözmek. Ayrıca telefonlarımızın şarjlarının bitmesini durdurmayı geerçekteeeen çok istiyoruz."
www.ensonhaber.com
10 Temmuz 2013