6.05.2024 Pazartesi ANASAYFA HAKKIMIZDA ÜRÜNLER SEPETİM LİNKLER İLETİŞİM
ÜRÜNLER
Ürün listemiz güncelleniyor.
VICTRON ENERGY
Solar Şarj Kontrol / Solar Charger Control
İnvertör / Inverter
İnverter-Şarj Cihazı / Inverter- Charger
Aküler / Batteries
Ekranlar ve İzleme Sistemi
DC/DC Konvertörler
Akü Şarj Redresörleri
Akü Koruma
PAYGo - Ödeme Sistemi
Victron Energy için 5 YIL Garanti Import - Export
Yedekleme Ada Sistemleri
Victron Energy Marine
Cep Telefonu Şarj Cihazı Solar Mobile Phone Charger
GÜNEŞ PANELLERI
NORM Güneş Panelleri
AXITEC Güneş Paneli
Waaree Güneş Paneli
EcoDelta Güneş Paneli
SunPower Güneş Paneli
TopraySolar Modules
Sunrise / Solartech modules
Thin Film PV solar module
Victron BlueSolar Panels
SunLink PV Technology
Esnek / Flexible
SOLAR ŞARJ KONTROL
HAVENSİS
Voltronic Solar Şarj Kontrol
EpSolar Charge Controller
Steca marka solar şarj kontrol
Phocos Güneş Şarj Regülatör
Must Marka Solar Şarj Kontrol
Morningstar Solar Şarj Regüle
Phocos CIS Industrial Control
12V-3A Solar Lamp Controller
SCC-Basic 50W/100W
TriStar MPPT 12,24,36,48 Volts
INVERTER - CHARGER
Smart Inverter-Charger
General Electric
Abax Inverter-Charger
Victron Energy BLUE POWER
Studer Inverter - Charger
MultiPower Hibrid / Melez
Back-Up Island Systems
Victron Easy Solar Combines
DC / AC İNVERTÖRLER
Norm marka invertörler
Fronius Solar Electronics
Solon Inverter
Siemens Inverter
Studer marka invertörler
SMA Sunny Island Off-Grid
Phoenix Inverter Compact
BlueSolar Grid Inverter
RÜZGAR TÜRBINLERI
Air Breeze 200 Watt Türbin
Kara Tipi 400 W Land
Deniz Tipi 400 W Marine
VIND 12V-400W / 24V-600W
300 Watt Rüzgar Türbini
Skystream 3.7 Southwest
HAZIR PAKET SİSTEMLER
Solar Enerji Paket Sistemler
Solar LED Aydınlatma Paket Sistemleri
Solar Su Pompa Paket Sistemleri
Solar DC Buzdolabı / İlaç Dolabı
Güneyli-Hitit Tak ve Çalıştır
Güneyli-Hitit Plug and Play
SOLAR KITLER
NORM - SolaLight 3W
NORM - ECOBOXX 160 KIT
Solar Armatür
Solar Generator
SOLAR SU POMPALARI
Grundfos SQFlex Product
Lorentz marka pompalar
DC Pompa/Pump
YARDIMCI AKSESUARLAR
Güneş Paneli Montaj Sehpası
Güneş İzleyici Solar Tracker
12-24VDC Buzdolabı Soğutucu
Solar Kablo / Solar Cable
Sabit panel sehpaları
Solar PV Konnektör Connector
TYCO Electronics SOLARLOK
Solar Tip Sigortalar / Fuse
Battery Monitor Akü İzleme
Battery Protect / Akü Koruyucu
Victron Akü İzolatörleri
Kesintisiz Yedek VE SolarSwitch
Automatic Transfer Switches
Güneş Enerji Sigortaları
Sigorta Yuvaları
Fotovoltaik Parafadurlar
PV-DC ŞALTERLER
Akü Bağlantı Soketleri
Intelligent Dual Power Transfer Controller
Hybrid Controller Of Solar Power And City Power
Solar Refrigerators / Freezers
Multi-Contact MC3 and MC4
GÜNCEL / SEKTÖREL
Güneş Enerjisi / Solar Energy
Güneş Enerjili Sulama / Solar Water Pumping System
Güneş Enerjili Otopark / Solar CarPort
GES Güneş Enerji Santralı / Solar PV Power Plant
Yenilenebilir Enerji / Renewable Energy
Alternatif Enerji / Alternative Energy
Hibrit Enerji / Hybrid Energy
Sürdürülebilir Enerji / Sustainable Energy
Enerji Depolama / Energy Storage
Şebekeden Bağımsız Akülü Çözümler / Off-Grid Solutions
Temiz Tükenmez Enerjiler / Clean Inexhaustible Energies
Güneş Enerjili Ev ve Ofis / Solar Home and Office Solutions
Kendi Elektriğini Kendin Üret / Lisanssız Elektrik Üretimi
Şebeke Bağlantılı Uygulamalar / On-Grid Applications
Yeşil Ürünler / Green Products
Keşif Proje Geliştirme Tasarım
Energiewende / Enerji Dönüşümü
HABERLER
FİYAT LİSTELERİ
VICTRON-Fiyat-Listesi (PDF)
NORM_HAVENSIS-042022_GENEL-FIYAT-LISTESI (PDF)
 

Kalkınma Ajansı, Kobiler, Sosyal Projeler, Mali Destek, Hibe ...

 

Çukurova Kalkınma Ajansı
 

 

Çukurova Kalkınma Ajansı KOBİler ve sosyal projelere daha çok hibe verecek

 

Çukurova Kalkınma Ajansı, 2010 yılı Mali Destek Programları kapsamında ayırdığı 40 milyon lira hibede Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler (KOBİ) ve sosyal projelere daha fazla destek verecek.

 

2010 yılı mali destek programları kapsamında teklif çağrısına yönelik proje başvurularının kabulü 23 Şubat 2011 tarihine kadar devam edecek. Çukurova Kalkınma Ajansı, bu yıl İktisadi Kalkınma için 17 milyon 500 bin lira ayırdı. Sosyal Kalkınma için ise 12 milyon 500 bin lira bütçe açıklanırken Küçük Ölçekli Altyapı Projeleri için de 10 milyon lira destek yapılacağı duyuruldu.

 

KOBİLERİ ÖNEMSİYORUZ

KOBİleri önemsediklerini söyleyen Veysel Parlak, KOBİlerin alt yapı projelerine 50 bin ile 750 bin lira arasında destek vereceklerini vurguladı.

 

Parlak, "Öncelikle bölgenin iş koşullarını iyileştirilmesi, bölgenin turizm potansiyelinin geliştirilmesi, çevresel sorunların sürdürülebilir bir yaklaşımla çözülerek yaşam kalitesinin iyileştirilmesi için proje tamamının yüzde 60ina hibe desteği vereceğiz." dedi. İşletmelerin ortak üretim, ticaret ve hizmet altyapısını destekleyici projeler ile sanayi ve teknoloji geliştirme bölgelerinin oluşturulmasına yönelik projeleri de önemsediklerini kaydeden Parlak, "Bölgenin turizm potansiyelinin geliştirilmesi, tarihi ve kültürel yapıların restorasyonu ve yenilenmesi, turizme dönük olarak kullanıma sunulması, çevresel sorunlar arasındaki evsel katı atık yönetimi, endüstriyel ve tarımsal katı atık yönetimi, hava, toprak ve su kirliliğinin azaltılması, su havzalarının korunması, sürdürülebilir su ve toprak kullanımı, çevre dostu yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması, enerji verimliliği ve doğal afetlerle (sel, taşkın, orman yangını vb.) mücadeleye yönelik projeleri destekleyeceğiz." şeklinde konuştu. Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri, söz konusu başlıkların benzeri projelere de destek vereceklerini kaydetti.

 

SOSYAL KALKINMAYA DESTEĞİMİZ SÜRECEK

Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veysel Parlak, sosyal kalkınma için en az 20 bin en fazla da 300 bin lira olmak üzere projelerin yüzde 85ine hibe desteği verileceğini kaydetti. Parlak, "Sosyal projede ağırlık veriyoruz. Adana ve Mersinde göçle gelen nüfusun kent hayatına uyum sağlamasına yönelik projeleri bekliyoruz. Kentlilik kültürünü geliştirmek, yaşam boyu eğitim ve spor projeler konularına öncelik vereceğiz. Fiziksel. Zihinsel engellilere yönelik projeleri destekleyeceğiz. Kadınlar, yaşlılar ve çocukları da unutmadık. Gezici sağlık projeler de desteklerimiz arasında. Yöresel kültürel değerlerin tanıtılmasına yönelik projeler, kültürel miras envanterinin çıkarılması ve restorasyonu, bölgede ihtiyaç duyulan alanlarda sertifikalı ara eleman eğitimi, çiftçilerin bilinçlendirilmesi, organik tarım, modern seracılık gibi konuları da önemsiyoruz. Ekoturizm, agroturizm ve yayla turizmini geliştirmeye yönelik projelere de hibe desteğimiz olacak.Arıcılık, orman ürünleri, yöresel el sanatlarının üretim ve pazarlaması projeler gibi projelere de ajans olarak katkı sunacağız." dedi.

 

TARIM, TEKSTİL, TURİZM VE KİMSA SANAYİ ÖNCELİĞİMİZ

İktisadi kalkınma desteği kapsamında bu dönem tarım, gıda, turizm ve kimya sanayinin destekleneceğini duyuran Veysel Parlak, bu sektörlerde en az 40 bin en fazla da 400 bin lira olmak üzere projenin yüzde 40nın destekleneceğini kaydetti.

 

Parlak, "Kimya sanayi ile tekstil ve giyim eşyası sanayilerinde katma değerin artırılması projeleri, lojistik sektöründe pazar ağlarının genişletilmesi, turizm sektörünün arz yönünden güçlendirilmesi için destek vereceğiz. Sera kurulumu ve modernizasyonu, organik tarım faaliyetleri, gıda ürünlerinin imalatı, içeceklerin imalatı gibi konuları önemsiyoruz." diye konuştu.

 

Bu dönem kimya sanayinin hazırlayacağı projeleri de beklediklerini aktaran Parlak, "Plastik mamuller imalatı, zirai-kimyasal ürünlerin imalatı sabun, temizleyici maddeler, parfüm, kozmetik ve diğer tuvalet malzemeleri imalatı, madeni yağ hazırlama ve harmanlama gibi konularda projeler hazırlanabilir." ifadesini kullandı.

 

Yükselen yıldız tekstil ve lojistiğe de hibe kapsamında yer verdiklerini kaydeden Parlak, "Akıllı ve çok fonksiyonlu tekstil imalatı, ev tekstili imalatı, giyim eşyası imalatı gibi konuların yanı sıra, lojistikte depolama ve ardiye ile turizmde bölgenin konaklama tesislerinin yatak kapasitesi ve hizmet kalitesinin artırılması konularında proje bekliyoruz. Proje sahipleri en fazla 2 ayrı proje ile başvuruda bulunabilecek. Her ikisi de başarılı bulunması halinde sadece daha yüksek puan alan bavurusu için ajanstan destek alınabilir." dedi. Parlak, daha detaylı bilgi almak için www.cka.org.tr adlı ajansın internet sitesinde yayınlanan başvuru rehberlerine bakılabileceğini sözlerine ekledi.

www.beyazgazete.com / 24.12.2010

-.-

Ajans Profili

Kalkınma Ajansı, ulusal ihtiyaçları ve kalkınma amaçlı yerel örgütlenme taleplerini dikkate alarak; ülkemizin siyasi, idari, sosyal ve ekonomik koşulları ile dünya tecrübesi ve AB üyeliği perspektifini de gözeten, ülkemize özgü olarak oluşturulmuş bir modeldir.

 

Yerel potansiyeli harekete geçirme ve yerel kalkınmayı gerçekleştirme rolünü üstlenen Çukurova Kalkınma Ajansı, küreselleşmeden kaynaklanan tehditlerin bertaraf edilerek, sunduğu fırsatlardan azami yararın sağlanmasına yönelik yerel kalkınma stratejisinin oluşturulmasında çok önemli roller üstlenecektir. Bölgesel Kalkınma Stratejisine uygun olarak, yerel aktörlerce hazırlanacak proje ve faaliyetler; gerek ulusal kaynaklardan gerekse AB’den sağlanacak fonlarla kredi şeklinde değil, hibe şeklinde desteklenerek; yöremiz potansiyeli harekete geçirilecektir.

 

Çukurova Kalkınma Ajansı, ülkemizde başlatılacak olan yeni kalkınma hamlesi üslerinden biridir. Ajansın temel amaçları, ekonomik ve sosyal potansiyelin ortaya konularak bölge cazibesinin artırılması ve bölgenin gerek ulusal gerekse uluslar arası arenada tanıtımının yapılması; bölgede üretim ve istihdamı artırabilecek özellikteki faaliyetlerin desteklenmesi; göçün etkin olarak yönetilmesi ve insan kaynakları kapasitesinin geliştirilmesi olacaktır.

 

Bölgesel stratejilerin hazırlanmasına destek verecek olan Ajans, girişimciliğin desteklenmesi ve geliştirilmesi; kırsal ve yerel kalkınma faaliyetlerinin desteklenmesi; kamu, özel kesim ve STK’lar arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi rollerini üstlenecektir. Bunların yanı sıra bölgenin iş ve yatırım imkanlarının tanıtımını da gerçekleştirecek olan Ajans, yatırımcıların izin ve ruhsat işlemleri tek elden takip ederek sonuçlandıracaktır. AB fonları ve uluslararası fonların kullanılmasında da aracılık ve koordinasyon görevini yürütecek olan Ajans, hem araştırma ve veri tabanı oluşturma, hem de izleme ve veri değerlendirme alanlarında da faaliyet gösterecektir.

 

Çukurova Bölgesi

Çukurova Kalkınma Ajansı’nın çalışma bölgesi, Akdeniz Bölgesi’nin doğusunda yer alan Adana ve Mersin illerini kapsamaktadır. Adana ve Mersin illerinden oluşan TR62 Düzey 2 Bölgesinin toplam yüzölçümü 29.745 km2 olup, bölge ülke yüzölçümünün yüzde 3,8’ini kaplamaktadır. 2000 yılı itibarıyla bölge nüfusu 3,5 milyon (Adana ili 1,85 milyon, Mersin ili 1,65 milyon) kişidir.

 

Çukurova Bölgesi İlkçağ’dan bu yana yüksek kültürlü medeniyetlerin yaşadığı bir bölge olmuştur. Yeni Çağ’da Osmanlı İmparatorluğu’nun egemenliğine giren Çukurova Bölgesi, Tanzimat döneminde Anadolu için çok canlı bir tarım ve sanayi bölgesi haline gelmiş, 1886 yılında hizmete giren Adana-Mersin demiryolu ile birlikte hızlı bir gelişim sürecine girmiştir.

 

Avrupa ile Orta Doğu arasında stratejik bir konumda bulunan Çukurova Bölgesi, tarihi, kültürel yapısı, iklim koşulları, geniş hinterlandı ve gelişmiş altyapısıyla gelişmeye elverişli bir bölgedir. Bunun yanında bölge 3 üniversitesi, Araştırma Enstitüleri, Organize Sanayi Bölgeleri, büyük sanayi ve ticaret kuruluşları, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri, modern limanları, serbest bölgeleri ile hızla gelişen bir bölge konumundadır.

 

Bölge nüfusunun yüzde 68,5’i şehirlerde, yüzde 31,5’i ise kırsal kesimde yaşamaktadır. Tarım alanlarının dağılımı incelendiğinde; bölgenin toplam tarım alanının ülke içerisinde yüzde 3,8’lik paya sahip olduğu görülmektedir. Ülke ortalamaları ile karşılaştırıldığında, bölgede sebzecilik ve meyvecilik yapılan tarım alanı miktarının ağırlıkta olduğu görülmektedir. 2001 yılı GSYİH değerinin sektörler itibarıyla dağılımı incelendiğinde; TR62 Bölgesi tarım sektörü payı %19,4, sanayi ve hizmetler sektörünün GSYİH içerisindeki payları ise sırasıyla yüzde 27,2 ve yüzde 53,4 olarak gerçekleşmiştir.

 

Sanayi

Bölge illerinin imalat sanayii gelişmişlik düzeyleri incelendiğinde, Adana ilinin 81 il içerisinde 12 inci, Mersin ilinin ise 21 inci sırada yer aldığı görülmektedir. TR62 bölgesi ise imalat sanayii gelişmişlik sıralamasında 26 bölge içerisinde 7 nci sırada bulunmaktadır.

 

Dış Ticaret

Bölgenin ihracat ve ithalat tutarları incelendiğinde, bölge ihracatının ithalatı karşılama oranının yüzde 115 ile yüzde 65’lik ülke ortalamasının oldukça üzerinde olduğu görülmektedir.

 

Turizm

Bölgenin turizm imkânları (deniz-kum-güneş turizmi yanında kongre, yayla, kültür ve inanç turizmi) açısından önemli bir potansiyel vardır. Ancak bölgeye gelen yerli ve yabancı turist sayıları incelendiğinde; bölgede iç turizmin ağırlıklı ve bölgedeki turist sayılarının yetersiz olduğu görülmektedir. Ülkemizdeki her 100 yerli turistin 3,64’ü bölgeye gelirken, bu oran yabancı turistler için yüzde 0,68’de kalmıştır.

 

Enerji

Adana’ya bağlı Yumurtalık ilçesi gerek doğal gaz gerekse ham petrol boru hatlarının kesişme noktasındadır. Bu yönüyle bölge; rafineri, petrokimya, petrol ürünleri ve termik santral alanlarında yapılacak yatırımlar için önemli bir potansiyele sahiptir.

 

Liman ve Serbest Bölge

Doğu Akdeniz’in en önemli limanlarından olan Mersin Limanı, ülkemizin ithalat, ihracat ve transit ticarette önde gelen limanları arasında yer almaktadır. Limanın 670 bin m2 açık, 21 bin m2 kapalı alanı bulunmaktadır. Yine, Türkiyenin ilk ve en büyük ticari hacme sahip olan Serbest Bölgesi Mersin’de kurulmuştur. Bölge, yabancı yatırımcılar için büyük uluslararası pazarlara (Orta Doğu, Kuzey Afrika, Doğu ve Batı Avrupa, Rusya ve eski Sovyet Cumhuriyetleri) yakınlığı sebebiyle bir merkezdir. Adana Yumurtalık Serbest Bölgesi ise, İskenderun Körfezinde, Adana-Hatay illerinin birleşiminde kurulmuş olup, girişimcilerin üç kıtadaki pazarlara erişiminde önemli avantajlar sağlamaktadır.

 

Eğitim

Bölgede üç adet üniversite bulunmaktadır. Çukurova Üniversitesi Adana’da, Mersin ve Çağ Üniversiteleri ise Mersin ilinde bulunmaktadır. 2004 yılı itibarıyla, bölgedeki bu üç üniversitede toplam 42.028 üniversite öğrencisi eğitim görmektedir.

 

İletişim:

Çukurova Kalkınma Ajansı

Çınarlı Mah. Atatürk Caddesi No:1

Sabancı İş Merkezi Kat:7

Seyhan / ADANA

E-posta: info@cka.org.tr

Telefon: +90 322 363 00 39 - 40

Fax: +90 322 363 00 41

 

Mersin Yatırım Destek Ofisi

Tel : +90 324 237 80 86

Fax: +90 324 237 86 26

Üç Ocak Mah. Turgut Özal Bulvarı

Mersin Ticaret Borsası Kompleksi

(Liman D Kapısı Yanı) Kat:2  No:3/21

Akdeniz - MERSİN

www.cka.org.tr / Aralık 2010

 

 
 
 
EN ÇOK İNCELENENLER
NORM PoliKristal / PolyCrystalline (804)
NORM MonoKristal / MonoCrystalline (776)
MPPT Solar Şarj Kontroller (599)
MPPT Solar Şarj Kontroller (591)
PWM Solar Şarj Kontroller (574)
PWM Solar Şarj Kontroller (538)
MENÜLER
Transformatör
AKÜMÜLATÖR ÇEŞITLERI
MUTLU marka akü
Full Energy Jel Akü Perpa Satış
VICTRON marka bataryalar
BYD Battery
PYLONTECH Battery
YİĞİT Marka Akü
RITAR Akü - Ritar Battery
TROJAN Battery Company
NORM
SB Battery
B.B. Battery
Ritar Akü Sözlük
Sonnenschein
GOLD Battery
EXIDE marka akü
Energy Storage Solutions
Nickel-Cadmium Batteries
HAZE marka akü
SONNENSCHEIN Dryfit Solar
Aküde Sıkça Sorulan Sorular
NARADA Batteries
YİĞİT GelEnergy Jel Aküleri
HOPPECKE OPZV Solar Power
PowerSafe OPZV Series
B.B. Battery Co., Ltd
FIAMM Motive Power Batteries
VICTRON Peak Power Pack
VICTRON Lithium Ion Battery
Muhtelif Marka Model Tip Akü
AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ
Norm 220 VAC - 1 Faz Girişli
Norm / Akü Kabinli / Redresör
Norm 380 VAC - 3 Faz Girişli
Otomotiv / Starter Charger
Studer Battery Charger
DC Charger / Rectifier
Forklift PzS CER Traction
Switch Mode Sistemler
Blue Power Akü Şarj Cihazları
AYDıNLATMA ARMATÜRÜ
NORM-Lighting
NORM-COMM-Lighting
NORM - Solar LED Armatür
SOLAR POMPA İNVERTÖR
Güneş Enerjili Sulama
TESCOM Solar Pompa Sürücü
ABB Solar Pompa Sürücüleri
SDD Solar Sulama İnvertörü
FRECON Solar Pump Driver
DC / DC KONVERTÖR
Orion DC / DC Konvertör
MDCI and MDC Converters
UPS SISTEMLERI
Hibrit / Hybrid UPS Sistemleri
MICRO-GRID SISTEMLER
Micro-Mini Hydro
JENERATÖR HİBRİT GÜÇ
Victron Energy Products
Victron Çözüm ve Avantajlar
Teksan Jeneratör Hibrit Güç
PAKET SISTEMLER
Conergy konut kitleri
Conergy damla sulama kitleri
Elektronik jeneratör solar box
Victron HybridBox
BATTERY CHARGER
Victron Blue Power IP20, IP65
DOSYA KATALOG BROŞÜR
Norm Energy Systems Ltd.
Center Pivot Sulama Sistemleri
Norm-Tarım-Makineleri
Victron Energy
Victron Energy Blue Power
Steca Solarelektronik Germany
Morningstar Corporation
Lorentz solar pumps tracking
Phocos Off-Grid Power
Mobile Solar Power System
Solar-Log Maximized Sunpower
Solon Corporation
Micro Inverter AEconversion
Symtech Solar
ECO Delta
ReneSola Green Energy Products
SchneiderElectric Solar Power Solutions
Mutlu Stationary Batteries
SOLARWAY Lantern Portable
Güneş Enerjili Aşı İlaç Dolabı ve Takibi
Power Blox PBX200 Multi-Contact Staubli Türkiyede
CW Enerji / TommaTech
PROMOSYON / İNDİRİMLİ
Inverter / Onduleur / Convertisseur
Solar Charge Controller
Solar UPS
Solar Panel / Panneau Solaire
BAŞVURU PROJE TALEP
PROJE FORMU TR-EN-FR
PROJE - SİSTEM - TASARIM
İlk Başvuru Formu Beta Yayını
Sulamada Güneş Solar Pompa
Micro HES Müşteri Talep Formu
BAYİLİKLER HAKKINDA
Bayilik Talep Başvuru Kayıt
YASAL UYARI
Yasal Uyarı / Feragatname
BANKA HESAP - ÖDEME
Banka Hesap, İban No, Havale
Mail Order Kredi Kartı ile
ÜYE OL
Yeni ürün ve kampanyalardan haberdar olmak için mailliste kayıt olun.
İsim Soyisim:
Email:
VİDEOLAR
Tüm videolar için tıklayınız.
Anasayfa Hakkımızda Ürünler Sepetim İletişim Site Haritası
Copyright © 2008-2009 Norm Enerji Sistemleri Ltd. Şti.