‘Çiftçi Tarla Okulu’ açıldı
Denizli Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, çiftçileri kendi tarlasının uzmanı yaparak üretimde verimliliği ve kaliteyi artırmak amacıyla ‘Çiftçi Tarla Okulu’ projesini hayata geçirdi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın bitki sağlığı uygulamalarında çiftçi eğitimlerine yeni vizyon ve ivme kazandırmak amacıyla uygulamaya geçirdiği “Çiftçi Tarla Okulu’ projesi Denizli’de de açıldı.
Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 2013 yılında nar, bağ ve örtü altı yetiştiriciliği konularında uygulanmaya başlandığı belirtildi. Çiftçi Tarla Okulu projesi ile çiftçileri kendi tarlasının uzmanı yaparak, üretimde verimliliği ve kaliteyi artırmak ve yönetim becerilerini geliştirmek amaçlandığı öğrenildi. Tarla Okulu’nda, Entegre Kontrollü Ürün Yönetimleri, Entegre Mücadelenin hedefleri, Toprak analizi için örnek alımı ve Doğru bitki beslemenin nasıl yapılacağı gibi konularda çiftçilere uygulamalı olarak eğitim verilecek.
SINIFLARI TARLALAR
İlk eğitim Nar yetiştiriciliği konusunda, nar üretiminin en yoğun yapıldığı Irlıganlı Kasabasında verildiği açıklayan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, sınıf olarak Mustafa Örsel isimli üreticinin nar bahçesini kullandıklarını belirtti. Eğitime Irlıganlı Kasabası ve Eldenizli Köyünden 25 nar üreticisi katıldığını söyleyen Mutlu, “Örtüaltı çalışmaları alanında Güney ilçesi Ertuğrul Köyünde 25 Örtüaltı Sebzeciliği yapan çiftçilerimizle ‘Örtüaltı Hıyar Yetişticiliği’ ve aynı tarihte Buldan Yenicekent kasabasında Bağcılık yapan üreticilerimizle bir araya gelinerek Çiftçi Tarla Okulu çerçevesinde toplantı ve eğitim çalışmalarına başlamıştır” dedi.
Mutlu, Çiftçi Tarla Okulu’nun, bitkilerin fenolojik ve zararlının biyolojik dönemleri dikkate alınarak eğitimlere sezon sonuna kadar devam edeceğini açıkladı.
www.denizlihaber.com / ekonomi
17.03.2013