16.04.2024 Salı ANASAYFA HAKKIMIZDA ÜRÜNLER SEPETİM LİNKLER İLETİŞİM
ÜRÜNLER
Ürün listemiz güncelleniyor.
VICTRON ENERGY
Solar Şarj Kontrol / Solar Charger Control
İnvertör / Inverter
İnverter-Şarj Cihazı / Inverter- Charger
Aküler / Batteries
Ekranlar ve İzleme Sistemi
DC/DC Konvertörler
Akü Şarj Redresörleri
Akü Koruma
PAYGo - Ödeme Sistemi
Victron Energy için 5 YIL Garanti Import - Export
Yedekleme Ada Sistemleri
Victron Energy Marine
Cep Telefonu Şarj Cihazı Solar Mobile Phone Charger
GÜNEŞ PANELLERI
NORM Güneş Panelleri
AXITEC Güneş Paneli
Waaree Güneş Paneli
EcoDelta Güneş Paneli
SunPower Güneş Paneli
TopraySolar Modules
Sunrise / Solartech modules
Thin Film PV solar module
Victron BlueSolar Panels
SunLink PV Technology
Esnek / Flexible
SOLAR ŞARJ KONTROL
HAVENSİS
Voltronic Solar Şarj Kontrol
EpSolar Charge Controller
Steca marka solar şarj kontrol
Phocos Güneş Şarj Regülatör
Must Marka Solar Şarj Kontrol
Morningstar Solar Şarj Regüle
Phocos CIS Industrial Control
12V-3A Solar Lamp Controller
SCC-Basic 50W/100W
TriStar MPPT 12,24,36,48 Volts
INVERTER - CHARGER
Smart Inverter-Charger
General Electric
Abax Inverter-Charger
Victron Energy BLUE POWER
Studer Inverter - Charger
MultiPower Hibrid / Melez
Back-Up Island Systems
Victron Easy Solar Combines
DC / AC İNVERTÖRLER
Norm marka invertörler
Fronius Solar Electronics
Solon Inverter
Siemens Inverter
Studer marka invertörler
SMA Sunny Island Off-Grid
Phoenix Inverter Compact
BlueSolar Grid Inverter
RÜZGAR TÜRBINLERI
Air Breeze 200 Watt Türbin
Kara Tipi 400 W Land
Deniz Tipi 400 W Marine
VIND 12V-400W / 24V-600W
300 Watt Rüzgar Türbini
Skystream 3.7 Southwest
HAZIR PAKET SİSTEMLER
Solar Enerji Paket Sistemler
Solar LED Aydınlatma Paket Sistemleri
Solar Su Pompa Paket Sistemleri
Solar DC Buzdolabı / İlaç Dolabı
Güneyli-Hitit Tak ve Çalıştır
Güneyli-Hitit Plug and Play
SOLAR KITLER
NORM - SolaLight 3W
NORM - ECOBOXX 160 KIT
Solar Armatür
Solar Generator
SOLAR SU POMPALARI
Grundfos SQFlex Product
Lorentz marka pompalar
DC Pompa/Pump
YARDIMCI AKSESUARLAR
Güneş Paneli Montaj Sehpası
Güneş İzleyici Solar Tracker
12-24VDC Buzdolabı Soğutucu
Solar Kablo / Solar Cable
Sabit panel sehpaları
Solar PV Konnektör Connector
TYCO Electronics SOLARLOK
Solar Tip Sigortalar / Fuse
Battery Monitor Akü İzleme
Battery Protect / Akü Koruyucu
Victron Akü İzolatörleri
Kesintisiz Yedek VE SolarSwitch
Automatic Transfer Switches
Güneş Enerji Sigortaları
Sigorta Yuvaları
Fotovoltaik Parafadurlar
PV-DC ŞALTERLER
Akü Bağlantı Soketleri
Intelligent Dual Power Transfer Controller
Hybrid Controller Of Solar Power And City Power
Solar Refrigerators / Freezers
Multi-Contact MC3 and MC4
GÜNCEL / SEKTÖREL
Güneş Enerjisi / Solar Energy
Güneş Enerjili Sulama / Solar Water Pumping System
Güneş Enerjili Otopark / Solar CarPort
GES Güneş Enerji Santralı / Solar PV Power Plant
Yenilenebilir Enerji / Renewable Energy
Alternatif Enerji / Alternative Energy
Hibrit Enerji / Hybrid Energy
Sürdürülebilir Enerji / Sustainable Energy
Enerji Depolama / Energy Storage
Şebekeden Bağımsız Akülü Çözümler / Off-Grid Solutions
Temiz Tükenmez Enerjiler / Clean Inexhaustible Energies
Güneş Enerjili Ev ve Ofis / Solar Home and Office Solutions
Kendi Elektriğini Kendin Üret / Lisanssız Elektrik Üretimi
Şebeke Bağlantılı Uygulamalar / On-Grid Applications
Yeşil Ürünler / Green Products
Keşif Proje Geliştirme Tasarım
Energiewende / Enerji Dönüşümü
HABERLER
FİYAT LİSTELERİ
VICTRON-Fiyat-Listesi (PDF)
NORM_HAVENSIS-042022_GENEL-FIYAT-LISTESI (PDF)
 

Güneş Enerjisi Konferansı SOLARTR 2014 İzmir Türkiye ...

 

güneş enerjisi / solar energy
 

 

Güneş Enerjisi Konferansı

Güneş enerjisi kullanımında yenilikçi teknoloji ve uygulamaları konu alan "SOLARTR 2014" konferansı İzmirde başladı.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdür Yardımcısı Usta: "Türkiyede yıllık ortalama güneşleme süresi yaklaşık 2750 saat civarında olduğu belirtiliyor. Ülkemizde ortalama yıllık güneşleme süresi yaklaşık 2 bin 750 saat civarında olduğu belirtiliyor. Bu verilere baktığımız zaman hakikaten güneş enerjisi ülkemiz için değerlendirilmesi gereken bir enerji alanı olarak görülüyor. 2023 yılı sonuna kadar en az 5 bin megawat güneş enerjisi kurulu gücüne ulaşılması, hatta aşılması yönündeki hedeflerimiz var"

 

"Yenilenebilir enerji kaynaklı elektrik üretim tesislerine verilen enerji alım garantisi miktarı yeniden düzenlendi. 2015 yılı sonuna kadar alım garantisi ön görülen süre, 2020 yılı sonuna kadar uzatıldı"

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Usta, Türkiyenin 2023 yılına kadar en az 5 bin megawatlık güneş enerjisi kurulu gücüne kavuşmayı hedeflediğini söyledi.

 

Güneş enerjisi kullanımında yenilikçi teknoloji ve uygulamaları konu alan "SOLARTR 2014" konferansı Swissotel Büyük Efes İzmirde başladı.

 

Üç gün sürecek konferansın açılışında konuşan Usta, Türkiyenin yenilenebilir enerji kaynaklarında büyük potansiyele sahip olduğunu belirtti.

 

Enerji sektöründe sürekli fiyat dalgalanmalarının yaşandığını, enerji talebinin gelişmekte olan ülkelerde hızla arttığını kaydeden Usta, enerjinin ülkeler arasında soğuk savaşın yaşandığı alanlardan biri olduğunu dile getirdi. Fosil yatakların gelecekte tükeneceği yönündeki beklentinin bütün ülkeleri yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelttiğine dikkati çeken Ramazan Usta, Uluslararası Enerji Ajansı verilerine göre, 2013 yılında dünyada elektrik tüketiminin yaklaşık yüzde 22sinin yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlandığını belirtti. AB ülkelerinin 2013 yılı sonu itibariyle yenilenebilir enerji kaynaklarından faydalanma oranının yüzde 27 civarında olduğunu kaydeden Usta, Türkiyenin 2013 yılı elektrik tüketimi içindeki yenilenebilir enerjinin payı hidroelektrik dahil olmak üzere yaklaşık yüzde 29 civarında olduğunu dile getirdi.

 

Güneş enerjisinin dünyadaki toplam kurulu gücünün 2011 yılında yaklaşık 67 gigawat civarında iken, 2013 yılında 138 cigawata ulaştığının görüldüğünü anlatan Usta, Avrupa kurulu gücü ise 2013 sonu itibariyle yaklaşık 80 gigabayt civarında olduğu söyledi. Usta, "Türkiyeye baktığımızda ise yıllık ortalama güneş ışınımı metrekare yıl yaklaşık bin 500 kilowat/saat olarak öngörülüyor. Ülkemizde ortalama yıllık güneşleme süresi yaklaşık 2 bin 750 saat civarında olduğu belirtiliyor. Bu verilere baktığımız zaman hakikaten güneş enerjisi ülkemiz için değerlendirilmesi gereken bir enerji alanı olarak görülüyor. 2023 yılı sonuna kadar en az 5 bin megawat güneş enerjisi kurulu gücüne ulaşılması, hatta aşılması yönündeki hedeflerimiz var" dedi.

 

Alım garantisi yeniden düzenlendi

Usta, Türkiyede yenilenebilir enerji kaynaklarının elektrik enerjisi üretimi amaçlı kullanımının yaygınlaştırılması, bu kaynakların güvenilir ve kaliteli biçimde ekonomiye kazandırılması, kaynak çeşitliliğinin artırılması, sera gazı emisyonunun azaltılması, atıkların değerlendirilmesi, çevrenin korunması ve bu amaçların gerçekleştirilmesinde ihtiyaç duyulan imalat sektörünün geliştirilmesi amacıyla 5346 sayılı kanunda değişiklik yapıldığını söyledi.

 

Yeni düzenlemeyle yenilenebilir enerji kaynaklı elektrik üretim tesislerine verilen enerji alım garantisi miktarı yeniden düzenlendiğini kaydeden Usta şöyle devam etti:

 

"2015 yılı sonuna kadar alım garantisi ön görülen süre, 2020 yılı sonuna kadar uzatıldı. Aynı zamanda yenilenebilir enerji destekleme mekanizması çerçevesinde lisans sahibi tüzel kişilerin üretim tesislerinde kullanılan mekanik ve elektromekanik aksamının yurt içinde imal edilmesi şartıyla bu kanunda belirtilen miktarda parça bazında fiyatlarda destekleme sağlanmaktadır. Güneş enerjisi bu fiyatlara baktığımız zaman 13.3 dolar kilowatsaat olarak belirlenen miktar, yerli imalat süreçlerinde dahil olmasıyla 19.5 dolar kilowatsaate kadar yoğunlaştırılması da düşünürsek yaklaşık 22 dolara kadar çıktığını görüyoruz. Bu teşviklerle birlikte güneş enerjisi ekipmanlarının üretimine yönelik yatırımların hız kazanmasını bekliyoruz."

 

Usta, yerli ve yabancı firmaların Türkiyede kuracağı üretim tesislerinin istihdamın artırılmasının yanı sıra bilgi ve teknoloji transferinin gerçekleşmesi ile cari açığın artmasının önlenmesine önemli katkı sağlayacağını kaydetti.

 

Güneş enerjisi lisanslarına yönelik alınan 600 megawatlık üretim başvurusunun değerlendirilmesinin ardından yeni başvuruların alınmasına başlanacağını belirten Usta, Ekim 2014 itibariyle lisanssız kapsamda kurulan 77 güneş enerjisi santralinin kurulu gücü yaklaşık 30 megawat civarında olduğunu ifade etti.

 

Yatırım maliyetlerinin düştüğüne dikkati çeken Usta, "2009 yılı başında 1.5 ile 2.5 Euro düzeyinde olan modül fiyatları kullanılan malzeme kalitesi, markası ve sistemin büyüklüğüne göre 2014 yılı itibariyle 1- 1.5 Avroya düştü. Maliyetlerdeki bu düşüşle birlikte Türkiyenin bu yatırımların hızlanacağını düşünüyoruz. Güneş enerjileri, su ısıtma sistemleri ülkemizde yaygın bir şekilde kullanılmaya başlandı ve daha da artacağına inanıyoruz. 0-25 metrekare olan kişi başına düşen güneş kollektörü kullanımının iki katına çıkarılması gerektiğine inanıyor ve bu yönde çalışmaları hem destekliyor hem de yanında olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

 

"Güneşin yol haritasında yapılanlar"

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Üyesi Abdullah Tancan ise "Güneşin yol haritasında yapılanlar" başlıklı bir sunum yaptı. Tancan, sunumunda güneş enerjisi yatırımlarında yapılan düzenlemeleri anlattı.

 

Tancan, güneş enerjisi yatırımlarında 600 megawatlık lisans başvurusu yapıldığını, 27 bölgeden gelen yatırımlardan 93ünün çeşitli nedenlerden ötürü reddettiklerini söyledi. Tancan, Bingöl, Tunceli ve Erzincandan güneş enerjisine yönelik hiç yatırım talebini almadıklarını ifade etti.

 

SOLARTR Bilim Kurulu Başkanı Bülent Yeşilata, 45 ülkeden oluşan bilim kurulunun uzun hazırlık sonucunda düzenlenen konferans için 190 bildiri özetinin aktarıldığını söyledi. Yeşilata, binalarda güneş enerjisini kullanma uygulamaları ve güneş enerjisinin kalkınma ve istihdam amaçlı kullanımına yönelik olan iki girişimin geleceği belirleyeceğini vurguladı. Bilim güneş enerjisi sektörünü başlattığını belirten Yeşilata, bilimi destekleyecek sanayi uygulamalarının olması gerektiğini sözlerine ekledi. Yeşilata, bu ülkenin güneş enerjisi sektörünü ilerletmede gençlerin ve kadın mühendislerin destek olması gerektiğine işaret etti.

 

"2023 yılı ihracat hedefi 25 milyar dolar"

İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) Başkanı Zeki Poyraz da, ısıtma soğutma sektörünün Türkiyede son derece geliştiğini belirtti. 2000 yılında 500 milyon dolar olan sektörün ihracatının 2013 yılında 4.2 milyar dolara ulaştığını kaydeden Poyraz, bu yılı 5 milyar dolar ihracatla kapatacaklarını, 2023 yılı ihracat hedeflerinin ise 25 milyar dolar olduğunu vurguladı. Poyraz, Türk ısıtma soğutma sektörünün dünyada önemli bir yerinin bulunduğunu dile getirdi.

 

SOLARTR Yürütme Kurulu Başkanı Günnur Koçar, Türkiyenin bir güneş ülkesi olmasına rağmen AB ülkelerinden daha az güneş enerjisini kullandığını, güneşin elektrik üretimi kullanımında son yıllarda bir hareketliliğin olmasına rağmen istenilen seviyede olmadığını kaydetti.

 

Uluslar arası Enerji Ajansı (IEA) Solar Isıtma ve Soğutma Programı Hollanda Girişim Ajansı yetkilisi Lex Bosseleur da, Türkiyenin güneş enerjisi ile su ısıtma alanda lider ülkelerden biri olduğunu belirterek, "Türkiye, güneş enerjisi alında gelişme sergiliyor. Güneş enerjisi sektörü Avrupanın Kuzeyinden büyümekte olan Türkiye gibi alanlara kayıyor" dedi.

 

Üç gün sürecek konferansta, güneş enerjisi sektörü ele alınıyor. Yaklaşık 45 civarında poster bildiri sunumunun yapılacağı konferansta Türkiye, Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere, Amerika, Kanada ve Çinden gelen 15 davetli konuşmacı güneş enerjisinin farklı alanlarında anahtar sunumlar yapacak. Konferansta, "Merkezi sıcak su sistemleri planlama ve uygulama teknikleri", "Güneş enerjisi santrali (GES) proje tasarımı ve elektrik altyapısı", "Lisanssız GES başvuruları, projelendirme ve kabul işlemleri" eğitimlerinin yanı sıra üniversite öğrencileri tarafIndan "Gölge Etme", "Güneş Enerjisi ve Gençlik" başlıklı gençlik forumları da düzenlenecek. İZMİR (AA)

www.radikal.com.tr

19 Kasım 2014

 

 

 
 
 
EN ÇOK İNCELENENLER
NORM PoliKristal / PolyCrystalline (767)
NORM MonoKristal / MonoCrystalline (740)
MPPT Solar Şarj Kontroller (562)
MPPT Solar Şarj Kontroller (546)
PWM Solar Şarj Kontroller (532)
PWM Solar Şarj Kontroller (506)
MENÜLER
Transformatör
AKÜMÜLATÖR ÇEŞITLERI
MUTLU marka akü
Full Energy Jel Akü Perpa Satış
VICTRON marka bataryalar
BYD Battery
PYLONTECH Battery
YİĞİT Marka Akü
RITAR Akü - Ritar Battery
TROJAN Battery Company
NORM
SB Battery
B.B. Battery
Ritar Akü Sözlük
Sonnenschein
GOLD Battery
EXIDE marka akü
Energy Storage Solutions
Nickel-Cadmium Batteries
HAZE marka akü
SONNENSCHEIN Dryfit Solar
Aküde Sıkça Sorulan Sorular
NARADA Batteries
YİĞİT GelEnergy Jel Aküleri
HOPPECKE OPZV Solar Power
PowerSafe OPZV Series
B.B. Battery Co., Ltd
FIAMM Motive Power Batteries
VICTRON Peak Power Pack
VICTRON Lithium Ion Battery
Muhtelif Marka Model Tip Akü
AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ
Norm 220 VAC - 1 Faz Girişli
Norm / Akü Kabinli / Redresör
Norm 380 VAC - 3 Faz Girişli
Otomotiv / Starter Charger
Studer Battery Charger
DC Charger / Rectifier
Forklift PzS CER Traction
Switch Mode Sistemler
Blue Power Akü Şarj Cihazları
AYDıNLATMA ARMATÜRÜ
NORM-Lighting
NORM-COMM-Lighting
NORM - Solar LED Armatür
SOLAR POMPA İNVERTÖR
Güneş Enerjili Sulama
TESCOM Solar Pompa Sürücü
ABB Solar Pompa Sürücüleri
SDD Solar Sulama İnvertörü
FRECON Solar Pump Driver
DC / DC KONVERTÖR
Orion DC / DC Konvertör
MDCI and MDC Converters
UPS SISTEMLERI
Hibrit / Hybrid UPS Sistemleri
MICRO-GRID SISTEMLER
Micro-Mini Hydro
JENERATÖR HİBRİT GÜÇ
Victron Energy Products
Victron Çözüm ve Avantajlar
Teksan Jeneratör Hibrit Güç
PAKET SISTEMLER
Conergy konut kitleri
Conergy damla sulama kitleri
Elektronik jeneratör solar box
Victron HybridBox
BATTERY CHARGER
Victron Blue Power IP20, IP65
DOSYA KATALOG BROŞÜR
Norm Energy Systems Ltd.
Center Pivot Sulama Sistemleri
Norm-Tarım-Makineleri
Victron Energy
Victron Energy Blue Power
Steca Solarelektronik Germany
Morningstar Corporation
Lorentz solar pumps tracking
Phocos Off-Grid Power
Mobile Solar Power System
Solar-Log Maximized Sunpower
Solon Corporation
Micro Inverter AEconversion
Symtech Solar
ECO Delta
ReneSola Green Energy Products
SchneiderElectric Solar Power Solutions
Mutlu Stationary Batteries
SOLARWAY Lantern Portable
Güneş Enerjili Aşı İlaç Dolabı ve Takibi
Power Blox PBX200 Multi-Contact Staubli Türkiyede
CW Enerji / TommaTech
PROMOSYON / İNDİRİMLİ
Inverter / Onduleur / Convertisseur
Solar Charge Controller
Solar UPS
Solar Panel / Panneau Solaire
BAŞVURU PROJE TALEP
PROJE FORMU TR-EN-FR
PROJE - SİSTEM - TASARIM
İlk Başvuru Formu Beta Yayını
Sulamada Güneş Solar Pompa
Micro HES Müşteri Talep Formu
BAYİLİKLER HAKKINDA
Bayilik Talep Başvuru Kayıt
YASAL UYARI
Yasal Uyarı / Feragatname
BANKA HESAP - ÖDEME
Banka Hesap, İban No, Havale
Mail Order Kredi Kartı ile
ÜYE OL
Yeni ürün ve kampanyalardan haberdar olmak için mailliste kayıt olun.
İsim Soyisim:
Email:
VİDEOLAR
Tüm videolar için tıklayınız.
Anasayfa Hakkımızda Ürünler Sepetim İletişim Site Haritası
Copyright © 2008-2009 Norm Enerji Sistemleri Ltd. Şti.