23.11.2024 Cumartesi ANASAYFA HAKKIMIZDA ÜRÜNLER SEPETİM LİNKLER İLETİŞİM
ÜRÜNLER
Ürün listemiz güncelleniyor.
VICTRON ENERGY
Solar Şarj Kontrol / Solar Charger Control
İnvertör / Inverter
İnverter-Şarj Cihazı / Inverter- Charger
Aküler / Batteries
Ekranlar ve İzleme Sistemi
DC/DC Konvertörler
Akü Şarj Redresörleri
Akü Koruma
PAYGo - Ödeme Sistemi
Victron Energy için 5 YIL Garanti Import - Export
Yedekleme Ada Sistemleri
Victron Energy Marine
Cep Telefonu Şarj Cihazı Solar Mobile Phone Charger
GÜNEŞ PANELLERI
NORM Güneş Panelleri
AXITEC Güneş Paneli
Waaree Güneş Paneli
EcoDelta Güneş Paneli
SunPower Güneş Paneli
TopraySolar Modules
Sunrise / Solartech modules
Thin Film PV solar module
Victron BlueSolar Panels
SunLink PV Technology
Esnek / Flexible
SOLAR ŞARJ KONTROL
HAVENSİS
Voltronic Solar Şarj Kontrol
EpSolar Charge Controller
Steca marka solar şarj kontrol
Phocos Güneş Şarj Regülatör
Must Marka Solar Şarj Kontrol
Morningstar Solar Şarj Regüle
Phocos CIS Industrial Control
12V-3A Solar Lamp Controller
SCC-Basic 50W/100W
TriStar MPPT 12,24,36,48 Volts
INVERTER - CHARGER
Smart Inverter-Charger
General Electric
Abax Inverter-Charger
Victron Energy BLUE POWER
Studer Inverter - Charger
MultiPower Hibrid / Melez
Back-Up Island Systems
Victron Easy Solar Combines
DC / AC İNVERTÖRLER
Norm marka invertörler
Fronius Solar Electronics
Solon Inverter
Siemens Inverter
Studer marka invertörler
SMA Sunny Island Off-Grid
Phoenix Inverter Compact
BlueSolar Grid Inverter
RÜZGAR TÜRBINLERI
Air Breeze 200 Watt Türbin
Kara Tipi 400 W Land
Deniz Tipi 400 W Marine
VIND 12V-400W / 24V-600W
300 Watt Rüzgar Türbini
Skystream 3.7 Southwest
HAZIR PAKET SİSTEMLER
Solar Enerji Paket Sistemler
Solar LED Aydınlatma Paket Sistemleri
Solar Su Pompa Paket Sistemleri
Solar DC Buzdolabı / İlaç Dolabı
Güneyli-Hitit Tak ve Çalıştır
Güneyli-Hitit Plug and Play
SOLAR KITLER
NORM - SolaLight 3W
NORM - ECOBOXX 160 KIT
Solar Armatür
Solar Generator
SOLAR SU POMPALARI
Grundfos SQFlex Product
Lorentz marka pompalar
DC Pompa/Pump
YARDIMCI AKSESUARLAR
Güneş Paneli Montaj Sehpası
Güneş İzleyici Solar Tracker
12-24VDC Buzdolabı Soğutucu
Solar Kablo / Solar Cable
Sabit panel sehpaları
Solar PV Konnektör Connector
TYCO Electronics SOLARLOK
Solar Tip Sigortalar / Fuse
Battery Monitor Akü İzleme
Battery Protect / Akü Koruyucu
Victron Akü İzolatörleri
Kesintisiz Yedek VE SolarSwitch
Automatic Transfer Switches
Güneş Enerji Sigortaları
Sigorta Yuvaları
Fotovoltaik Parafadurlar
PV-DC ŞALTERLER
Akü Bağlantı Soketleri
Intelligent Dual Power Transfer Controller
Hybrid Controller Of Solar Power And City Power
Solar Refrigerators / Freezers
Multi-Contact MC3 and MC4
GÜNCEL / SEKTÖREL
Güneş Enerjisi / Solar Energy
Güneş Enerjili Sulama / Solar Water Pumping System
Güneş Enerjili Otopark / Solar CarPort
GES Güneş Enerji Santralı / Solar PV Power Plant
Yenilenebilir Enerji / Renewable Energy
Alternatif Enerji / Alternative Energy
Hibrit Enerji / Hybrid Energy
Sürdürülebilir Enerji / Sustainable Energy
Enerji Depolama / Energy Storage
Şebekeden Bağımsız Akülü Çözümler / Off-Grid Solutions
Temiz Tükenmez Enerjiler / Clean Inexhaustible Energies
Güneş Enerjili Ev ve Ofis / Solar Home and Office Solutions
Kendi Elektriğini Kendin Üret / Lisanssız Elektrik Üretimi
Şebeke Bağlantılı Uygulamalar / On-Grid Applications
Yeşil Ürünler / Green Products
Keşif Proje Geliştirme Tasarım
Energiewende / Enerji Dönüşümü
HABERLER
FİYAT LİSTELERİ
VICTRON-Fiyat-Listesi (PDF)
NORM_HAVENSIS-042022_GENEL-FIYAT-LISTESI (PDF)
 

Panasonic ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı ...

 

Panasonic
 

 

PANASONİC İLK ÇEYREK SONUÇLARINI AÇIKLADI

Yaşanan deprem felaketi satışları ve gelirleri olumsuz yönde etkilese de Panasonic olumlu faaliyet kazancını güvenceye aldı.

 

Panasonic Corporation ([NYSE:PC/TSE:6752] “Panasonic” 31 Mart 2012 tarihinde sona erecek mevcut mali yılın 30 Haziran 2011’de sona eren ilk çeyreği için konsolide finansal sonuçlarını açıkladı.

 

İlk çeyrek sonuçları

İlk çeyrekteki konsolilde grup satışları 11 Mart 2011 tarihinde yaşanan Büyük Doğu Japonya Depreminin etkisi ile %11 oranında azalarak 1.929,5 milyar yene geriledi. 31 Mart 2011 itibarıyla sona eren 2011 mali yılının ilk çeyreğinde ise bu rakam 2.161,1 milyar yen olarak gerçekleşmişti. Konsolide grup toplamı çerçevesinde yurt içi satışlar bir yıl öncesinin 1.054,4 milyar yenlik tutarına kıyasla %8 oranında bir düşüş gerçekleştirerek 967,6 milyar yen olarak gerçekleşti.Japon ekonomisi, değerlendirilen birinci çeyrek boyunca Büyük Doğu Japonya Depreminden kaynaklanan ağır şartlar altında olsa da otomobil satışlarındaki artışın ve enerji verimliliği sunan tüketici ürünlerine dair artan talebin de etkisi ile düzelme sürecine girmiş bulunuyor. Bunlar yaşanırken küresel ekonomi Çin gibi gelişen pazarlardaki talebe rağmen ABD’deki ekonomik daralma ve enflasyon endişesinden kaynaklanan bir takım yavaşlama emareleri göstermeye başladı.

 

Böylesine bir iş atmosferinde Panasonic, 100. kuruluş yıldönümü için belirlediği “Elektronik Endüstrisinde Dünyanın 1 numaralı Çevreci İnovasyon Şirketi” olma vizyonunun ilk adımı olan 3 yıllık orta vadeli yönetim planı “Yeşil Dönüşüm 2012 (GT12)”’nin ikinci yılında, Büyümeye Yönelme ve Çevreci İnovasyon Şirketi Olmak İçin Gereken Temelleri Oluşturma olarak belirlenen iki ana tema üzerinde çalışıyor. Faaliyet kârı bir yıl önceki değer olan 83,8 milyar yenden 5,6 milyar yene geriledi. Malzeme ve sabit maliyetlerin azaltılmasına rağmen felaketten etkilenen satışların düşmesi, yoğunlaşan fiyat rekabeti ve hammadde maliyetlerinin artması ile birlikte böyle bir sonuç ortaya çıktı. Bununla birlikte geçen sene 84,3 milyar yen olarak gerçekleşen vergi öncesi kâr bu sene 17,4 milyar yen zarar olarak gerçekleşti. Bunda erken emeklilik programlarının yerleştirilmesi ile bağlantılı maliyetler ve felaket nedeniyle diğer gelirlerde yaşanan kesintiler önemli rol oynadı. Panasonic Şirketi’nin net zararı 30,4 milyar yen  olarak gerçekleşti. Geçen yılda ise 43,7 milyar yen kâr elde edilmişti.

 

İş segmentlerine göre dağılım

Şirketin ilk çeyrek konsolide satışları iş segmenti ve segment kârı/zararı na göre ayrı ayrı olmak üzere, geçen yılın karşılaştırmaları ile birlikte aşağıda özetlenmiştir:

 

Dijital AVC Network’leri

Bir yıl önce 831,7 milyar yen değerinde gerçekleşen satışlar %21 oranında azalarak 660,6 milyar yene geriledi. Blu-ray Disc kaydedicilerin olumlu satış rakamlarına rağmen bu sonucun ana sebebi düz panel televizyon, otomotiv elektroniği ve cep telefonu satışlarında yaşanan azalmaydı. Segment zararı 16 milyar yen olarak gerçekleşti. Geçen yıl ise 27,9 milyar yen segment kârı kaydedilmişti.. Bu sonucun ana sebebi de satışlardaki azalma ve Japon yenindeki değer artışı olarak görülüyor.

 

Ev aletleri

1 yıl öncenin 322,8 milyar yenlik satışına kıyasla, satışlar %6 oranında artarak 342,9 milyar yene ulaştı. Bunun ana kaynağı klima satışlarındaki önemli artış ile birlikte çamaşır makineleri ve mikrodalga fırınların istikrarlı satışlarıydı. Segment kârı %4’lük artışla 33,6 milyar yene ulaştı. Geçen yılki rakamın 32,3 milyar yen olduğu hatırlandığında bu artışın ana sebebinin satışlardaki artış ve faaliyetleri düzen altına alma gayretleri olduğu görülüyor.

 

PEW ve PanaHome

Satışlar geçen yılki 391,2 milyar yenden %7’lik bir artışla 417,3 milyar yene çıktı. Panasonic Electric Works Co., Ltd. (PEW) ve iştiraklerinde elektrikli inşaat malzemeleri ve ev/yapı inşaat malzemeleri ve ev aletlerindeki satış artışı genel satış büyümesine katkı sağlamakla birlikte elektronik malzemelerin ve genel olarak otomotiv ile ilgili ürünler için geliştirilen otomasyon kontrollerinin satışında azalma görüldü. PanaHome Şirketi ve iştiraklerinde başta müstakil evler olmak üzere konut inşaat satışlarının artması ile birlike genel satışlar arttı. Bunda Japonya konut pazarının istikrarlı şartlar içerisinde bulunması büyük rol oynadı. Segment kârı 10,6 milyar yen olarak gerçekleşti. Geçen yılki miktar ise 8,3 milyar dolar olarak gerçekleşmişti. Bu artışın başlıca sebepleri satışların artması ve sabit maliyetlerin düşürülmesi olarak görülüyor.

 

Bileşenler ve cihazlar

Satışlar %13 oranında azalarak 205,5 milyar yene geriledi. Geçen yıl bu rakam 236,3 milyar yendi. Bu sonucun oluşmasındaki başlıca etken genel bileşenlerin, yarı iletkenlerin ve bataryaların satışındaki azalma olarak görülüyor. Geçen yılki 11,8 milyar yenlik kâra karşılık bu sene 7,5 milyar yen segment zararı  gerçekleşti. Bunun da başlıca sebebi düşük talep olarak görülüyor.

 

SANYO

Bir yıl önce 413 milyar yen değerinde gerçekleşen satışlar %22 oranında gerileyerek 324 milyar yen olarak gerçekleşti. Soğuk zincir ekipmanları, ticari klimalar ve güneş pili sistemlerinin satışı istikrarını koruduysa da cihazların, dijital fotoğraf makinelerinin ve araç içi ekipmanlarının satışı durgunlaştı. 2011 mali yılında yarı iletken işinin devredilmesi genel satışların da azalmasına yol açtı. Bu da segment zararının 14 milyar yen olarak gerçekleşmesi ile sonuçlandı. Bir yıl önceki 5 milyar yen tutarında segment kârının gerçekleşmesinde şirket satışında kaydedilen maddi olmayan varlıkların amortize edilmesi  rol oynamıştı.

 

Diğer

Bir yıl önce 275,4 milyar yen olarak gerçekleşen satışlar %3 oranında artışla 284 milyar yene ulaştı. Bu artışta fabrika otomasyon ekipmanlarının olumlu satışı önemli rol oynadı. Segment kârı 11,9 milyar yen olarak gerçekleşti. Geçen yıl bu rakam 12,8 milyar yendi.

 

Konsolide finansal durum

Birinci çeyrekte operasyon faaliyetleri için kullanılan net nakit miktarı 43,3 milyar yen olarak gerçekleşti. Bu, öncelikli olarak net zarara ve envanter artışına atfedilebilir. Yatırım faaliyetlerinde kullanılan net nakit 47,7 milyar yen olarak gerçekleşti. Mülk, tesis ve ekipmanların elden çıkarılması sürecine karşın artan sermaye harcamaları bunun başlıca sebebi oldu.  Finans faaliyetlerinde kullanılan net nakit miktarı ise 35,9 milyar yendi. Bu da uzun vadeli borç ödemeleri ve nakdi temettü ödemelerinden kaynaklandı. Döviz kur dalgalanmalarının etkileri dikkate alındığında nakit ve nakit eşdeğeri, geçen mali yılın sonuna kıyasla 137,8 milyar yen düşerek 30 Haziran 2011 itibarıyla 837 milyar yen toplama ulaştı.

 

30 Haziran 2011 itibarıyla şirketin konsolide toplam aktifleri 31 Mart 2011’den beri 157,9 milyar yen düşüş yaşayarak 7,665 milyar yen olarak gerçekleşti. Bunda yenin değerlenmesi ve nakit ile nakit eşdeğerlerinde yaşanan düşüş önemli rol oynadı. Panasonic Corporation hissedarlarının özvarlıkları 31 Mart 2011’e göre 207,2 milyar yen artarak 2,766.2 milyar yene ulaştı ve 30 Haziran 2011 itibarıyla  azınlık hisseleri 287,3 milyar yenlik bir düşüşle 100 milyar yen değerine geriledi. Bu sonucun başlıca sebebi Panasonic Corporation hissedarlarının varlıklarındaki 271,2 milyar yenlik artış ve azınlık hisselerinde aynı miktarda yaşanan azalma idi. Bu azalma da PEW ve SANYO’nun tüm hisselerinin 1 Nisan 2011 itibarıyla devralınmasına dayanıyordu.

 

2012 Mali Yılı için genel görünüm

2012 mali yılı kurumsal performans görünümü 20 Haziran 2011 tarihinde duyurulan önceki tahminlere göre herhangi bir değişiklik göstermiyor.

www.carkhaber.com

07.08.2011

 

 
 
 
EN ÇOK İNCELENENLER
NORM PoliKristal / PolyCrystalline (1362)
NORM MonoKristal / MonoCrystalline (1277)
PWM Solar Şarj Kontroller (1082)
MPPT Solar Şarj Kontroller (1068)
MPPT Solar Şarj Kontroller (1061)
PWM Solar Şarj Kontroller (1026)
MENÜLER
Transformatör
AKÜMÜLATÖR ÇEŞITLERI
MUTLU marka akü
Full Energy Jel Akü Perpa Satış
VICTRON marka bataryalar
BYD Battery
PYLONTECH Battery
YİĞİT Marka Akü
RITAR Akü - Ritar Battery
TROJAN Battery Company
NORM
SB Battery
B.B. Battery
Ritar Akü Sözlük
Sonnenschein
GOLD Battery
EXIDE marka akü
Energy Storage Solutions
Nickel-Cadmium Batteries
HAZE marka akü
SONNENSCHEIN Dryfit Solar
Aküde Sıkça Sorulan Sorular
NARADA Batteries
YİĞİT GelEnergy Jel Aküleri
HOPPECKE OPZV Solar Power
PowerSafe OPZV Series
B.B. Battery Co., Ltd
FIAMM Motive Power Batteries
VICTRON Peak Power Pack
VICTRON Lithium Ion Battery
Muhtelif Marka Model Tip Akü
AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ
Norm 220 VAC - 1 Faz Girişli
Norm / Akü Kabinli / Redresör
Norm 380 VAC - 3 Faz Girişli
Otomotiv / Starter Charger
Studer Battery Charger
DC Charger / Rectifier
Forklift PzS CER Traction
Switch Mode Sistemler
Blue Power Akü Şarj Cihazları
AYDıNLATMA ARMATÜRÜ
NORM-Lighting
NORM-COMM-Lighting
NORM - Solar LED Armatür
SOLAR POMPA İNVERTÖR
Güneş Enerjili Sulama
TESCOM Solar Pompa Sürücü
ABB Solar Pompa Sürücüleri
SDD Solar Sulama İnvertörü
FRECON Solar Pump Driver
DC / DC KONVERTÖR
Orion DC / DC Konvertör
MDCI and MDC Converters
UPS SISTEMLERI
Hibrit / Hybrid UPS Sistemleri
MICRO-GRID SISTEMLER
Micro-Mini Hydro
JENERATÖR HİBRİT GÜÇ
Victron Energy Products
Victron Çözüm ve Avantajlar
Teksan Jeneratör Hibrit Güç
PAKET SISTEMLER
Conergy konut kitleri
Conergy damla sulama kitleri
Elektronik jeneratör solar box
Victron HybridBox
BATTERY CHARGER
Victron Blue Power IP20, IP65
DOSYA KATALOG BROŞÜR
Norm Energy Systems Ltd.
Center Pivot Sulama Sistemleri
Norm-Tarım-Makineleri
Victron Energy
Victron Energy Blue Power
Steca Solarelektronik Germany
Morningstar Corporation
Lorentz solar pumps tracking
Phocos Off-Grid Power
Mobile Solar Power System
Solar-Log Maximized Sunpower
Solon Corporation
Micro Inverter AEconversion
Symtech Solar
ECO Delta
ReneSola Green Energy Products
SchneiderElectric Solar Power Solutions
Mutlu Stationary Batteries
SOLARWAY Lantern Portable
Güneş Enerjili Aşı İlaç Dolabı ve Takibi
Power Blox PBX200 Multi-Contact Staubli Türkiyede
CW Enerji / TommaTech
PROMOSYON / İNDİRİMLİ
Inverter / Onduleur / Convertisseur
Solar Charge Controller
Solar UPS
Solar Panel / Panneau Solaire
BAŞVURU PROJE TALEP
PROJE FORMU TR-EN-FR
PROJE - SİSTEM - TASARIM
İlk Başvuru Formu Beta Yayını
Sulamada Güneş Solar Pompa
Micro HES Müşteri Talep Formu
BAYİLİKLER HAKKINDA
Bayilik Talep Başvuru Kayıt
YASAL UYARI
Yasal Uyarı / Feragatname
BANKA HESAP - ÖDEME
Banka Hesap, İban No, Havale
Mail Order Kredi Kartı ile
ÜYE OL
Yeni ürün ve kampanyalardan haberdar olmak için mailliste kayıt olun.
İsim Soyisim:
Email:
VİDEOLAR
Tüm videolar için tıklayınız.
Anasayfa Hakkımızda Ürünler Sepetim İletişim Site Haritası
Copyright © 2008-2009 Norm Enerji Sistemleri Ltd. Şti.