Başkan Günaydın Çin Gezisini Değerlendirdi
Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Çinin sanayi kenti Xintagi şehri yöneticilerinin daveti üzerine gittiği 10 günlük Çin gezisini değerlendirdi.
Belediye Meclisi Toplantı Salonunda basın toplantısı düzenleyen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Xintagi kentinin tanıtımına yönelik sinevizyon gösterisi sundu, Isparta heyetinin incelemeleri hakkında bilgi verdi.
Xintagi kentini ziyaret eden ilk Türk resmi heyeti olduklarını belirten Başkan Günaydın, Çin heyetinin de önümüzdeki aylarda Ispartaya geleceğini bildirdi. Başkan Günaydın, "Çin ziyaretimiz boyunca güneş enerjili trafik ekipmanları fabrikaları, demir çelik fabrikası, ağır sanayi mil fabrikası, elektrikli otomobil fabrikası, elektronik malzeme fabrikası, cam fabrikaları, gıda ürünleri fabrikaları, PV güneş enerjisi tesisleri, rüzgar tribün fabrikasının içinde bulunduğu birçok tesis ve endüstri parkı ziyaret edilmiş, yöneticilerle karşılıklı görüşmelere yapıldı. Devlet ve belediye yetkilileriyle Ispartanın sosyal, ekonomik kalkınması ve karşılıklı iş birliği konularında görüş alışverişinde bulunuldu. Xintagi ve Isparta arasında stratejik işbirliği ve yatırım işbirliği anlaşmaları imzalandı" dedi.
Çinin Tiangjin kentini de ziyaret ettiklerini kaydeden Başkan Günaydın, trafik ekipmanları ve iş makineleri fabrikasının ziyaret edildiğini, karşılıklı işbirliği anlaşmalarının araştırıldığını söyledi.
www.beyazgazete.com / 27.07.2010
-.-
Isparta hakkında
Isparta ili, Akdeniz Bölgesi’nin kuzeyinde yer alan Göller Bölgesinde yer almaktadır. Isparta güller ve göller diyârı, halısı ile ünlü ildir. Isparta Akdeniz bölgesinin Antalya bölümünde ve Göller yöresinde Burdur, Afyonkarahisar, Konya, Antalya, Beyşehir ve Burdur gölleri arasında yer alan bir ildir. 30°01’ ve 31°33’ doğu boylamları ile 37°18’ ve 38°30’ kuzey enlemleri arasında kalır. Isparta’ya Türkiye’nin halı tezgahı ve gül bahçesi denir. Trafik numarası 32’dir.
Bitki örtüsü
Isparta ili topraklarının yaklaşık %40ı orman ve fundalıklarla kaplıdır. %20si çayır ve mera, %16sı ekili ve dikili araziler, %24ü ise tarıma elverişli olmayan çıplak kaya, molozluklar ve göller bölgesi olması sebebiyle su yüzeylerinden oluşur. Ekime elverişli toprakların büyük kısmında gül yetiştiriciliği yapılmaktadır.
Ekonomi
Ekonomi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. 2001 yılı itibarıyla ildeki iktisadi faaliyetlerin %25i tarım, %24ü çiftçilik ve hayvancılık, %17si devlet hizmetleri, %16sı ulaştırma-haberleşme, %14ü ticaret, %13ü sanayi, %12si imalat sanayinden oluşmaktadır.
http://tr.wikipedia.org/wiki / Temmuz 2010