Panasonic, SANYO ve Panasonic Elektrik’i Yüzde Yüz İştiraki Yaptı
Küresel Rekabette, Dünyanın En Büyük Elektronik Üreticilerinden Panasonic, İki Büyük Şirketi Bünyesine Kattı.
Kuruluşunun 100. yılına denk gelen 2018 yılında dünyada elektronik sektörünün 1 numaralı çevreci inovasyon şirketi olmayı hedefleyen Panasonic, enerji sektörünün iki önemli şirketi SANYO ve Panasonic Elektriki hisse takası yoluyla tamamına sahip olunan bağlı ortaklık haline getirme kararı aldığını duyurdu.
Birleşmeyi resmiyete dökecek hisse takasları söz konusu şirketlerin hissedarları arasında yapılacak olağanüstü toplantıda onaylanmalarının ardından gerçekleştirilecek. Her iki şirket de söz konusu birleşmeden önce faaliyetlerini Panasonic Grubu çatısı altında sürdürmekteydi. İki şirketi de yüzde yüz iştiraki haline getirme kararında değişen rekabet şartları ile çevreci enerji alanındaki atılımlara verilen önem vurgulandı.
Panasonic ve SANYO
Kurulduğu günden bu yana "bir girişimin misyonunun toplumun gelişimine ve refahına katkı sağlamak olması" ilkesi ile hareket eden Panasonic, faaliyetlerini aynı ilkeler doğrultusunda ve enerji, elektronik, dijital sistemler alanlarında sürdüren SANYO ile güçlerini 2008 yılında birleştirme kararı almıştı. 2009 yılında Panasonicin konsolide bağımlı şirketi konumuna gelen SANYO bu birleşmeyle yeniden doldurulabilir piller, güneş pili ve elektrikli cihaz gibi iş alanlarında Panasonicin küresel rekabetteki yeni gücü haline gelecek.
Panasonic ve Panasonic Elektrik
Elektrikli inşaat malzemeleri, ışıklandırma, kablo, elektrikli devreler, otomasyon kontrol iş üniteleri gibi alanlarda uzmanlaşmak amacıyla 1935 yılında Panasonic Grubunun içerisinde ayrı bir şirket olarak faaliyete geçen Panasonic Elektrik İşleri, 2004 yılında Panasonicin konsolide bağımlı bir şirketi haline geldi. Panasonicin, kuruluşunun 100. yılına denk gelen 2018 yılında dünyada elektronik sektörünün 1 numaralı çevreci inovasyon şirketi olma hedefi ve 2012 itibarıyla iş yapılanmasını tümden değiştirmeyi hedefleyen "Yeşil Dönüşüm Planı"nı yürürlüğe koyması, küresel rekabette karar alma ve kaynak kullanımı mekanizmalarının daha süratli işlemesi gerekliliğini ortaya koydu.
Enerji sistemleri, ısıtma / soğutma / klima, network AV gibi alanlarda yatırımını çevreci ilkeler doğrultusunda artıracak olan Panasonic hali hazırda ortak bir hedef paylaştığı Panasonic Elektriki bünyesine tamamen katarak "hız ve odak" stratejisini tüketicilerin hayatlarını kolaylaştırma misyonuna tamamen entegre etme yönünde önemli bir adım attı.
www.haberler.com
30.12.2010