23.11.2024 Cumartesi ANASAYFA HAKKIMIZDA ÜRÜNLER SEPETİM LİNKLER İLETİŞİM
ÜRÜNLER
Ürün listemiz güncelleniyor.
VICTRON ENERGY
Solar Şarj Kontrol / Solar Charger Control
İnvertör / Inverter
İnverter-Şarj Cihazı / Inverter- Charger
Aküler / Batteries
Ekranlar ve İzleme Sistemi
DC/DC Konvertörler
Akü Şarj Redresörleri
Akü Koruma
PAYGo - Ödeme Sistemi
Victron Energy için 5 YIL Garanti Import - Export
Yedekleme Ada Sistemleri
Victron Energy Marine
Cep Telefonu Şarj Cihazı Solar Mobile Phone Charger
GÜNEŞ PANELLERI
NORM Güneş Panelleri
AXITEC Güneş Paneli
Waaree Güneş Paneli
EcoDelta Güneş Paneli
SunPower Güneş Paneli
TopraySolar Modules
Sunrise / Solartech modules
Thin Film PV solar module
Victron BlueSolar Panels
SunLink PV Technology
Esnek / Flexible
SOLAR ŞARJ KONTROL
HAVENSİS
Voltronic Solar Şarj Kontrol
EpSolar Charge Controller
Steca marka solar şarj kontrol
Phocos Güneş Şarj Regülatör
Must Marka Solar Şarj Kontrol
Morningstar Solar Şarj Regüle
Phocos CIS Industrial Control
12V-3A Solar Lamp Controller
SCC-Basic 50W/100W
TriStar MPPT 12,24,36,48 Volts
INVERTER - CHARGER
Smart Inverter-Charger
General Electric
Abax Inverter-Charger
Victron Energy BLUE POWER
Studer Inverter - Charger
MultiPower Hibrid / Melez
Back-Up Island Systems
Victron Easy Solar Combines
DC / AC İNVERTÖRLER
Norm marka invertörler
Fronius Solar Electronics
Solon Inverter
Siemens Inverter
Studer marka invertörler
SMA Sunny Island Off-Grid
Phoenix Inverter Compact
BlueSolar Grid Inverter
RÜZGAR TÜRBINLERI
Air Breeze 200 Watt Türbin
Kara Tipi 400 W Land
Deniz Tipi 400 W Marine
VIND 12V-400W / 24V-600W
300 Watt Rüzgar Türbini
Skystream 3.7 Southwest
HAZIR PAKET SİSTEMLER
Solar Enerji Paket Sistemler
Solar LED Aydınlatma Paket Sistemleri
Solar Su Pompa Paket Sistemleri
Solar DC Buzdolabı / İlaç Dolabı
Güneyli-Hitit Tak ve Çalıştır
Güneyli-Hitit Plug and Play
SOLAR KITLER
NORM - SolaLight 3W
NORM - ECOBOXX 160 KIT
Solar Armatür
Solar Generator
SOLAR SU POMPALARI
Grundfos SQFlex Product
Lorentz marka pompalar
DC Pompa/Pump
YARDIMCI AKSESUARLAR
Güneş Paneli Montaj Sehpası
Güneş İzleyici Solar Tracker
12-24VDC Buzdolabı Soğutucu
Solar Kablo / Solar Cable
Sabit panel sehpaları
Solar PV Konnektör Connector
TYCO Electronics SOLARLOK
Solar Tip Sigortalar / Fuse
Battery Monitor Akü İzleme
Battery Protect / Akü Koruyucu
Victron Akü İzolatörleri
Kesintisiz Yedek VE SolarSwitch
Automatic Transfer Switches
Güneş Enerji Sigortaları
Sigorta Yuvaları
Fotovoltaik Parafadurlar
PV-DC ŞALTERLER
Akü Bağlantı Soketleri
Intelligent Dual Power Transfer Controller
Hybrid Controller Of Solar Power And City Power
Solar Refrigerators / Freezers
Multi-Contact MC3 and MC4
GÜNCEL / SEKTÖREL
Güneş Enerjisi / Solar Energy
Güneş Enerjili Sulama / Solar Water Pumping System
Güneş Enerjili Otopark / Solar CarPort
GES Güneş Enerji Santralı / Solar PV Power Plant
Yenilenebilir Enerji / Renewable Energy
Alternatif Enerji / Alternative Energy
Hibrit Enerji / Hybrid Energy
Sürdürülebilir Enerji / Sustainable Energy
Enerji Depolama / Energy Storage
Şebekeden Bağımsız Akülü Çözümler / Off-Grid Solutions
Temiz Tükenmez Enerjiler / Clean Inexhaustible Energies
Güneş Enerjili Ev ve Ofis / Solar Home and Office Solutions
Kendi Elektriğini Kendin Üret / Lisanssız Elektrik Üretimi
Şebeke Bağlantılı Uygulamalar / On-Grid Applications
Yeşil Ürünler / Green Products
Keşif Proje Geliştirme Tasarım
Energiewende / Enerji Dönüşümü
HABERLER
FİYAT LİSTELERİ
VICTRON-Fiyat-Listesi (PDF)
NORM_HAVENSIS-042022_GENEL-FIYAT-LISTESI (PDF)
 

Konut projelerinde güneş enerjisi

 
 

En akıllı - en çevreci bina yarışı hızlandı …

Konut projelerinde son dönemde güneş enerjisi sistemleri öne çıktı. Bunun yanında akıllı ve ekolojik.

 

Son yıllarda inşaatçılar adeta en akıllı binayı, en çevreci binayı yapma yarışına girdi. Terasında adeta orman kurulan konut projeleri, ağaç geniş teraslı, çatısında Aydınlı İnşaatın Esenyurt - Beylikdüzü bölgesinde yaptığı 866 konutluk Solarkent, güneş enerjisinden yararlanan ilk nitelikli konut projesi oldu. Solarkentte akıllı asansör sistemi de yüzde 40 enerji tasarrufu sağlayacak. Tulipin ‘Tulip Turkuaz’ projesinde de güneş enerjisinden yararlanılacak. Son dönemde TOKİ de dahil olmak üzere konut projelerinde güneş enerjisi sistemleri öne çıktı. Bunun yanında akıllı ve ekolojik binalar ile çevreci konut projelerinin sayısı da artıyor. Bazı inşaatçılar ise projelerinde rüzgar türbini kurmayı gündeme aldı.

Bomontide butik projede güneş enerjisi
İstanbul - Bomontide Mika İnşaatın hayata geçirdiği ve butik bir proje olan Bomonti Evinde de en dikkat çeken özellik, projenin kendi enerjisini üretecek olması. Buna göre çatılara yerleştirilecek fotovoltaik paneller (güneş pilleri) sayesinde güneş ışınlarındaki foton enerjisi depolanacak ve akülerde depolanan enerji ile binanın ortak alanlarının elektriği elde edilecek.
İstanbulun Anadolu yakasında son dönemde açıklanan ön büyük proje olan Batı Ataşehirdeki Varyap Meridian projesi "LEED" kriterlerine uygun olarak yapılıyor. Son dönemde "LEED" kriterinin adı sıkça duyuluyor. Bu tip binalarda ortamın iç hava kalitesi ve termal konforu yükseliyor.

Yeniden işlenmiş malzeme kullanılıyor
Binalar, güneş enerjisini kullandıkları için gün ışığından daha çok yararlanıyor ve ısı verimliliği artıyor. Su tasarrufu sağlayan tesisat kullanılıyor, yağmur suyu tuvaletlerde veya peyzajda kullanılıyor. Yapı çeliği dahil yeniden işlenmiş malzeme kullanılıyor. Havalandırma insan sağlığını olumlu etkiliyor. Hava kalitesinin yüksek olduğu binalarda çalışanların veriminin yüzde 16 - 40 arttığı savunuluyor. Üstelik bu binalar, bireyi de çevreci davranmaya zorluyor.
Varyap Meridianin satış bürosunda rüzgar türbini ve güneş paneli kullanarak yenilenebilir enerji üretiliyor. Bu rüzgar ve güneş enerjisi sistemleri ile ofisin 1000 kwh olan toplam tüketiminin 51,12 kwh’lık kısmı yenilenebilir enerjiyle sağlanıyor. Amerikan Yeşil Binalar Konseyi’nin belirlediği LEED kriterlerine uygun yapılan Meridianda yüzde 40 enerji tasarruf hedefleniyor.

Yeşil İnşaat da rüzgarı düşünüyor
Konut projesinde rüzgar türbini kullanmak için araştırma yaptığını açıklayan bir başka firma da Yeşil İnşaat ... Yeşil İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, Innovia projesinin üçüncü etabının lansmanında soruları cevaplandırırken, rüzgar enerjisini konut projelerinde kullanmaya yönelik projeleri incelediklerini bildirmişti. Bu açıklamanın ardından rüzgar santrali olan binalar gündeme geldi. Dünyada bu alandaki en güzel örnek, Bahreynde ... 8 nisan 2008den beri çalışan 3 rüzgar türbini, Bahreyn Dünya Ticaret Merkezinin ihtiyacı olan elektriğin çoğunu üretiyor. 240 metre uzunluğundaki ikiz gökdelen, İngiliz Mimar Tom Wright tarafından inşa edilmişti. Bu gökdelen rüzgar türbini ile kendi enerjisini üreten en büyük yapı. 26şar metre uzunluğunda 3 rüzgar türbini önemli miktarda enerji üretiyor. Bahreynin simgesi haline gelen 50 katlı bina aynı zamada Bahreyn’in ikinci büyük binası.

Son ekolojik proje Esentepede

Bunun yanında çevreci ve akıllı bina yarışında, son ekolojik bina projesi Ağaoğlu İnşaatın ... Ağaoğlu, Esentepede Hoffmann İnşaattan devraldığı arazide yapacağı 42 katlık binayı ekolojik yüksek yapı standartlarında inşa edecek. Projenin mimarı Çamoğlu Mimarlıkın sahibi Ömer Çamoğlu, Esentepede Şişli Belediyesinin hemen karşısındaki projenin yüzde 40 düzeyinde enerji tasarrufu sağlayan akıllı bina olmasının yanı sıra her iki katta bir bahçe katı olacağını kaydetmişti.

TOKİnin gündeminde de ekolojik kent var

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) de, İstanbul Kayabaşındaki 60 bin konutluk uydukenti ekolojik standartlarda yapmak için çalışmalar yapmıştı. TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Haluk Karabel, örnek oluşturmak amacıyla Kayabaşı Konutları’nda güneş enerjisinden elektrik elde etmek istediklerini, yağmur sularının depolarda toplanacağını, rüzgar enerjisi için çalışmalar yapılacağını ifade etmişti. Kayabaşı projesinde, su tasarrufuna katkı sağlamak amacıyla konutlarda ve duşlarda fotoselli bataryalar ile kademeli rezervuarların yapılması da öngörülmüştü. Böylece binalarda yıllık 2 milyon 430 bin metreküp temiz su tasarrufu sağlanması hedeflenmişti. Ayrıca Güneş pillerinden elde edilecek elektrik enerjisiyle binaların, ortak alanların, yeşil alanların, yürüme yollarının, trafik ve otopark lambalarının enerjisinin sağlanabileceği öngörülmüştü.

Çevreci binalar nefes alan konutlar

İnşaatçılar, konut projelerinde en çok çevreci özellikleri öne çıkarıyor. Çevreci özellik taşıyan bazı projeleri hatırlayalım:

DUMANKAYA – İKON : Anadolu Yakasında, Göztepe’de 41’er ve 40 katlı 3 kulenin birleşmesinden oluşan projede 1022 rezidans daire ve 37 home office var. Dumankaya İkonda stüdyo ve 1+1, 2+1, 3+1, 4+1, dubleks ve loft tipi daireler mevcut. Deniz ve şehir manzarasına sahip 3 adet elips kulelerin birleşmesinden oluşan Dumankaya İkonda 12 ve 22nci katlarda bulunan seyir teras ve bahçeleriyle farklı bir mimari anlayış sergileniyor. İkonda daire fiyatları 193 bin TLden başlıyor.

AYDINLI – SOLARKENT : Esenyurtta inşa edilen Solarkent projesi, güneş enerjisinden yararlanarak kendi elektriğini üretecek. Aydınlı Grupun projesi olan Solarkentteki enerji santrali sisteminde, sadece ortak alanlarda değil, tüm dairelerde kesintisiz enerji sunulacak. Solarkentin asansör sistemi yüzde 40 enerji tasarrufu sağlayacak. Solarkentte daire fiyatları 107 bin TLden başlıyor.

TULİP – TURKUAZ : Tulipin Ispartakulede yaptığı TulipTurkuaz projesinde güneş panelleri ve tam biyolojik arıtma sistemleriyle enerji ihtiyacının önemli bir bölümü karşılanacak. TulipTurkuaz projesi, Türkiyenin ilk bio-iklimsel konut projesi.

VARYAP MERİDİAN : Varyapın Batı Ataşehirde hayata geçireceği Varyap Meridian ise ABDdeki Çevre Dostu Binalar Konseyi (USGBC) tarafından geliştirilen LEED (Enerji ve Çevre Dostu Tasarımında Liderlik) kriterlerine göre yapılıyor. Proje, tasarımından malzeme kullanımına kadar her aşamada çevreyle uyum ve sürdürülebilirlik kriterlerini gözetmesiyle öne çıkıyor. Projeyi yeşil bina kategorisine sokacak en önemli detayların başında atık maliyetlerinin yüzde 50 ile yüzde 90 arasında azaltılması, yüzde 30a varan su tasarrufu sağlanması ve karbondioksit salınımının yüzde 35 azaltılması geliyor. Projede otopark ve açık alanlarda hibrid araçları teşvik eden yazılar asılacak. Solar paneller ve rüzgar tribünleriyle ortak alanların enerjisinin bir kısmı üretilecek. Projede stüdyo daireler 191 bin TLden, 1+1ler 269 bin TLden başlıyor.

TEKFEN – LEVENT : Tekfen Emlak Geliştirme Grubunun İstanbulda yapacağı Levent ofisi projesi kapsamında, toplu taşıma kullanımının artırılması, bisiklet kullanımı gibi natif ulaşım sistemlerinin özendirilmesi düşünülüyor. Projede yağmur ve atık suyunun toplanarak arıtılması ve geri kullanımı, atık yönetim planı oluşturulması, verimli su armatürleri kullanılarak su tüketiminin azaltılması hedefleniyor. Levent ofis projesinde enerji tüketiminde en az yüzde 14 tasarruf sağlanması hedefleniyor.

ONE & ORTAKÖY : Doğu İnşaat tarafından Ortaköyde inşa edilen One&Ortaköy projesinin çatısında 2 bin 600 metrekarelik yeşil alan olacak. Çatıda açık yüzme havuzunun da yer alacağı proje, yıl sonunda teslim edilecek. Proje, 60 bin metrekarelik alanda 98 daireden oluşacak.

www.sizdensize.milliyet.com.tr / 25.11.2009

 
 
 
EN ÇOK İNCELENENLER
NORM PoliKristal / PolyCrystalline (1362)
NORM MonoKristal / MonoCrystalline (1277)
PWM Solar Şarj Kontroller (1082)
MPPT Solar Şarj Kontroller (1068)
MPPT Solar Şarj Kontroller (1061)
PWM Solar Şarj Kontroller (1026)
MENÜLER
Transformatör
AKÜMÜLATÖR ÇEŞITLERI
MUTLU marka akü
Full Energy Jel Akü Perpa Satış
VICTRON marka bataryalar
BYD Battery
PYLONTECH Battery
YİĞİT Marka Akü
RITAR Akü - Ritar Battery
TROJAN Battery Company
NORM
SB Battery
B.B. Battery
Ritar Akü Sözlük
Sonnenschein
GOLD Battery
EXIDE marka akü
Energy Storage Solutions
Nickel-Cadmium Batteries
HAZE marka akü
SONNENSCHEIN Dryfit Solar
Aküde Sıkça Sorulan Sorular
NARADA Batteries
YİĞİT GelEnergy Jel Aküleri
HOPPECKE OPZV Solar Power
PowerSafe OPZV Series
B.B. Battery Co., Ltd
FIAMM Motive Power Batteries
VICTRON Peak Power Pack
VICTRON Lithium Ion Battery
Muhtelif Marka Model Tip Akü
AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ
Norm 220 VAC - 1 Faz Girişli
Norm / Akü Kabinli / Redresör
Norm 380 VAC - 3 Faz Girişli
Otomotiv / Starter Charger
Studer Battery Charger
DC Charger / Rectifier
Forklift PzS CER Traction
Switch Mode Sistemler
Blue Power Akü Şarj Cihazları
AYDıNLATMA ARMATÜRÜ
NORM-Lighting
NORM-COMM-Lighting
NORM - Solar LED Armatür
SOLAR POMPA İNVERTÖR
Güneş Enerjili Sulama
TESCOM Solar Pompa Sürücü
ABB Solar Pompa Sürücüleri
SDD Solar Sulama İnvertörü
FRECON Solar Pump Driver
DC / DC KONVERTÖR
Orion DC / DC Konvertör
MDCI and MDC Converters
UPS SISTEMLERI
Hibrit / Hybrid UPS Sistemleri
MICRO-GRID SISTEMLER
Micro-Mini Hydro
JENERATÖR HİBRİT GÜÇ
Victron Energy Products
Victron Çözüm ve Avantajlar
Teksan Jeneratör Hibrit Güç
PAKET SISTEMLER
Conergy konut kitleri
Conergy damla sulama kitleri
Elektronik jeneratör solar box
Victron HybridBox
BATTERY CHARGER
Victron Blue Power IP20, IP65
DOSYA KATALOG BROŞÜR
Norm Energy Systems Ltd.
Center Pivot Sulama Sistemleri
Norm-Tarım-Makineleri
Victron Energy
Victron Energy Blue Power
Steca Solarelektronik Germany
Morningstar Corporation
Lorentz solar pumps tracking
Phocos Off-Grid Power
Mobile Solar Power System
Solar-Log Maximized Sunpower
Solon Corporation
Micro Inverter AEconversion
Symtech Solar
ECO Delta
ReneSola Green Energy Products
SchneiderElectric Solar Power Solutions
Mutlu Stationary Batteries
SOLARWAY Lantern Portable
Güneş Enerjili Aşı İlaç Dolabı ve Takibi
Power Blox PBX200 Multi-Contact Staubli Türkiyede
CW Enerji / TommaTech
PROMOSYON / İNDİRİMLİ
Inverter / Onduleur / Convertisseur
Solar Charge Controller
Solar UPS
Solar Panel / Panneau Solaire
BAŞVURU PROJE TALEP
PROJE FORMU TR-EN-FR
PROJE - SİSTEM - TASARIM
İlk Başvuru Formu Beta Yayını
Sulamada Güneş Solar Pompa
Micro HES Müşteri Talep Formu
BAYİLİKLER HAKKINDA
Bayilik Talep Başvuru Kayıt
YASAL UYARI
Yasal Uyarı / Feragatname
BANKA HESAP - ÖDEME
Banka Hesap, İban No, Havale
Mail Order Kredi Kartı ile
ÜYE OL
Yeni ürün ve kampanyalardan haberdar olmak için mailliste kayıt olun.
İsim Soyisim:
Email:
VİDEOLAR
Tüm videolar için tıklayınız.
Anasayfa Hakkımızda Ürünler Sepetim İletişim Site Haritası
Copyright © 2008-2009 Norm Enerji Sistemleri Ltd. Şti.