Sevgili Güneş Enerjisi dostları;
CONERGY, GÜNEŞ HAFTASINDA...
CNN TÜRK ’ÜN 1 HAFTA BOYUNCA CANLI YAYINLARDA
DÜNYADAN VE TÜRKİYE’DEN
KATILIMCILARLA GERÇEKLEŞTİRECEĞİ
GÜNEŞ HAFTASI PROGRAMLARI DAHİLİNDE;
GÜNEŞ ENERJİSİNDEN ELEKTRIK ÜRETİMİ KONUSUNDA,
DÜNYADAKİ VE TÜRKİYE’DEKI GELİŞMELER
İLK DEFA BİR ARADA SUNULACAK...
PROGRAM AKIŞ BİLGİLERİNİ AŞAĞIDA BULABİLİRSİNİZ.
KEYİFLİ SEYİRLER DİLERİZ.
SAYGILARIMIZLA,
NORM ENERJI SISTEMLERI LTD. / İstanbul
www.normenerji.com.tr
www.solar-bazaar.com
www.solar-santral.com
www.solar-academy.com
-25 AGUSTOS PAZARTESI
SAAT:10:00-11:00
-26 AGUSTOS SALI
SAAT:10:00-11:00
-27 AGUSTOS ÇARSAMBA
SAAT:10:00-11:00
-27 AGUSTOS ÇARSAMBA AKSAMI
SAAT:21:30-23:00
-28 AGUSTOS PERSEMBE
SAAT:10:00-11:00
-29 AGUSTOS CUMA
SAAT:10:00-11:00
-31 AGUSTOS PAZAR
SAAT:14.00-15:00
Güneş enerjisinden yeterince faydalanamıyoruz ...
Mevcut enerji kaynakları günden güne tükeniyor. Bilimadamları artık güneş enerjisinden daha fazla faydalanmanın yollarını arıyor. CNN TÜRKte bugün başlayan "Güneş Haftası" programında, güneş enerjisi masaya yatırıldı.
Bilimadamları güneşi bir enerji kaynağı olarak kullanabilmek için yıllardır çalışmalar yapıyor. Bu çalışmalar özellikle 1970li yıllardan sonra hız kazandı.
Ama güneş enerjisinin potansiyeli dikkate alındığında bu çalışmalarda çok az bir mesafe katedildiği söylenebilir.
Sahra Çölünün yalnızca yüzde 1lik alanına düşen güneş enerjisi, tüm dünyanın enerji ihtiyacını karşılama potansiyeline sahip. Güneşten gelen toplam enerji miktarı bütün dünyanın sanayide ihtiyaç duyduğu enerjinin yaklaşık 10 bin katı.
Bilimadamları işte bu enerji potansiyelini kullanmak için çalışıyor. Avrupa ülkeleri Kuzey Afrika ile Avrupa kıtası arasında yüksek gerilim hattı kurulması için hesaplar yapıyor.
Kuzey Afrika ve Ortadoğunun çöl bölgelerinin binde 3ünde elde edilecek enerjinin tüm Avrupa ülkelerinin enerji ihtiyacını karşılayabileceği tahmin ediliyor.
Türkiyede toplam yıllık ortalama güneşlenme süresi metrekarede 2 bin 640 saat. Türkiyede yılda 190 milyar kilowatt saat elektrik tüketiliyor. Oysa güneş enerjisi bu miktarın 5 bin katı enerji potansiyeline sahip.
Türkiye, aldığı toplam güneş enerjisi miktarı açısından Avrupa ülkeleri arasında en önde yer alıyor. Ancak bu avantajına rağmen, güneşten faydalanma konusunda Avrupa ülkelerinden hayli geride. Örneğin Almanyanın güneşten elektrik üretme kapasitesi Türkiyenin 4 bin katından fazla.
Japonya, Amerika, Almanya ve İspanya başta olmak üzere bütün gelişmiş ülkeler güneşten elektrik elde etme kapasitesini hızla artırıyor.
Almanya her 3 yılda, bir nükleer santral kapasitesi kadar güneş enerjisi depolayabiliyor. Güneşten gelen ısı güneş parkları sayesinde enerjiye çevrilebiliyor.
Güneş parkı bulunan Almanyada 24, İspanyada 23, Korede 18, Portekizde 11, Amerikadaki iki parkta toplam 22 megawatt elektrik enerjisi üretiliyor.
25.08.2008 cnnturk.com