29.03.2024 Cuma ANASAYFA HAKKIMIZDA ÜRÜNLER SEPETİM LİNKLER İLETİŞİM
ÜRÜNLER
Ürün listemiz güncelleniyor.
VICTRON ENERGY
Solar Şarj Kontrol / Solar Charger Control
İnvertör / Inverter
İnverter-Şarj Cihazı / Inverter- Charger
Aküler / Batteries
Ekranlar ve İzleme Sistemi
DC/DC Konvertörler
Akü Şarj Redresörleri
Akü Koruma
PAYGo - Ödeme Sistemi
Victron Energy için 5 YIL Garanti Import - Export
Yedekleme Ada Sistemleri
Victron Energy Marine
Cep Telefonu Şarj Cihazı Solar Mobile Phone Charger
GÜNEŞ PANELLERI
NORM Güneş Panelleri
AXITEC Güneş Paneli
Waaree Güneş Paneli
EcoDelta Güneş Paneli
SunPower Güneş Paneli
TopraySolar Modules
Sunrise / Solartech modules
Thin Film PV solar module
Victron BlueSolar Panels
SunLink PV Technology
Esnek / Flexible
SOLAR ŞARJ KONTROL
HAVENSİS
Voltronic Solar Şarj Kontrol
EpSolar Charge Controller
Steca marka solar şarj kontrol
Phocos Güneş Şarj Regülatör
Must Marka Solar Şarj Kontrol
Morningstar Solar Şarj Regüle
Phocos CIS Industrial Control
12V-3A Solar Lamp Controller
SCC-Basic 50W/100W
TriStar MPPT 12,24,36,48 Volts
INVERTER - CHARGER
Smart Inverter-Charger
General Electric
Abax Inverter-Charger
Victron Energy BLUE POWER
Studer Inverter - Charger
MultiPower Hibrid / Melez
Back-Up Island Systems
Victron Easy Solar Combines
DC / AC İNVERTÖRLER
Norm marka invertörler
Fronius Solar Electronics
Solon Inverter
Siemens Inverter
Studer marka invertörler
SMA Sunny Island Off-Grid
Phoenix Inverter Compact
BlueSolar Grid Inverter
RÜZGAR TÜRBINLERI
Air Breeze 200 Watt Türbin
Kara Tipi 400 W Land
Deniz Tipi 400 W Marine
VIND 12V-400W / 24V-600W
300 Watt Rüzgar Türbini
Skystream 3.7 Southwest
HAZIR PAKET SİSTEMLER
Solar Enerji Paket Sistemler
Solar LED Aydınlatma Paket Sistemleri
Solar Su Pompa Paket Sistemleri
Solar DC Buzdolabı / İlaç Dolabı
Güneyli-Hitit Tak ve Çalıştır
Güneyli-Hitit Plug and Play
SOLAR KITLER
NORM - SolaLight 3W
NORM - ECOBOXX 160 KIT
Solar Armatür
Solar Generator
SOLAR SU POMPALARI
Grundfos SQFlex Product
Lorentz marka pompalar
DC Pompa/Pump
YARDIMCI AKSESUARLAR
Güneş Paneli Montaj Sehpası
Güneş İzleyici Solar Tracker
12-24VDC Buzdolabı Soğutucu
Solar Kablo / Solar Cable
Sabit panel sehpaları
Solar PV Konnektör Connector
TYCO Electronics SOLARLOK
Solar Tip Sigortalar / Fuse
Battery Monitor Akü İzleme
Battery Protect / Akü Koruyucu
Victron Akü İzolatörleri
Kesintisiz Yedek VE SolarSwitch
Automatic Transfer Switches
Güneş Enerji Sigortaları
Sigorta Yuvaları
Fotovoltaik Parafadurlar
PV-DC ŞALTERLER
Akü Bağlantı Soketleri
Intelligent Dual Power Transfer Controller
Hybrid Controller Of Solar Power And City Power
Solar Refrigerators / Freezers
Multi-Contact MC3 and MC4
GÜNCEL / SEKTÖREL
Güneş Enerjisi / Solar Energy
Güneş Enerjili Sulama / Solar Water Pumping System
Güneş Enerjili Otopark / Solar CarPort
GES Güneş Enerji Santralı / Solar PV Power Plant
Yenilenebilir Enerji / Renewable Energy
Alternatif Enerji / Alternative Energy
Hibrit Enerji / Hybrid Energy
Sürdürülebilir Enerji / Sustainable Energy
Enerji Depolama / Energy Storage
Şebekeden Bağımsız Akülü Çözümler / Off-Grid Solutions
Temiz Tükenmez Enerjiler / Clean Inexhaustible Energies
Güneş Enerjili Ev ve Ofis / Solar Home and Office Solutions
Kendi Elektriğini Kendin Üret / Lisanssız Elektrik Üretimi
Şebeke Bağlantılı Uygulamalar / On-Grid Applications
Yeşil Ürünler / Green Products
Keşif Proje Geliştirme Tasarım
Energiewende / Enerji Dönüşümü
HABERLER
FİYAT LİSTELERİ
VICTRON-Fiyat-Listesi (PDF)
NORM_HAVENSIS-042022_GENEL-FIYAT-LISTESI (PDF)
 

Enerjiyle Çöpten 10 Milyon TL Kazanacak ...

 

 

 

Enerjiyle çöpten 10 milyon TL kazanacak

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yatırım alanlarına düzenlenen gezi programında, “Belediye olarak Kızıllı Entegre Atık Değerlendirme Geri Dönüşüm ve Bertaraf Tesisinden yıllık 10 milyon liralık gelir sağlayacağız” dedi.

 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, belediyenin birim yöneticileriyle yatırım turu gerçekleştirdi. Yatırım turunun ilk ayağı Konyaaltı ilçesinin Bahtılı Mahallesi’nde 1 Ekim’de hizmete girecek olan Hobi Bahçeleri oldu. Daha sonra Boğaçayı Bitüm Depolama ve Asfalt Tesisi, Döşemealtı Dağbeli Mellidağ Güneş Enerji Santrali ve Kızıllı Entegre Atık Değerlendirme Geri Dönüşüm ve Bertaraf Tesisi ziyaret edildi. Başkan Menderes Türel, çiftçilere ücretsiz elektrik ve emeklilere hobi bahçesi müjdelerini verdi.

 

“ASFALT ÜRETİM TESİSİ”

Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığının asfalt üretim tesislerini gazetecilerle birlikte gezen Türel, bu tesislerle birlikte asfalt rekoru kırdıklarını söyledi. Bu tesislerin gizli kahramanları 4 milyon liralık bir yatırım yaptıklarını ifade eden Türel, "Burası son teknoloji ile yapıldı. 4 milyon liralık parayı da bir sene içinde amorti ediyoruz. Çok ciddi tasarruf imkanı sunuyor" diye konuştu.

 

“125 ABONEYE 753 BİN 210 TL ENERJİ DESTEĞİ SAĞLANACAK”

Döşemealtı Dağbeli Mellidağ Güneş Enerji Santrali ile ilgili bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, elektrik için 39 sulama kooperatifinin toplam 125 abonesine 753 bin 210 TL bir enerji desteği sağlanacağını söyledi. Türel, “Büyükşehir belediyesi olarak toplam 33 bin metrekarelik alanda 8 milyon 500 bin TL harcama yaparak 2 megavat kurulu güce sahip toplam 2 milyon 700 bin kilovat saat elektrik kapasiteli güneş enerji santrali uzun bir zamandır faaliyette ve enerji üretiyor. Kurulumu tamamlanan güneş enerjisi santralinde üretilen elektrik çiftçilerimizin sulama da kullandığı elektrik için 39 sulama kooperatifinin toplam 125 abonesine bu kapsamda 753 bin 210 TL bir enerji desteği sağlanacak. Bugüne kadar da bu desteğin 431 bin 123 TL 57 kuruşu ödenmek maksadıyla karşılanmıştır. Sene sonuna kadar 753 bin TL’ye ulaşacaktır” dedi.

 

“2018 YILINA KADAR HİZMETE SUNMUŞ OLACAĞIZ”

6360 sayılı büyükşehir kanuna göre 39 sulama kooperatifinin yıllık sulamayla ilgili elektrik ihtiyacının 8,5 milyon kilovat saat kadar olduğunu söyleyen Başkan Türel, “Toplam 5-6 megavatlık bir kurulu güce ihtiyaç vardır. Bunun ikisini faaliyete geçirdik. 3 megavatlık daha yeni enerji santrali kurulumu çalışmalarımız BAKA bünyesinde verilen güdümlü proje desteğiyle gerçekleştirilecektir. Bunu da 2018 yılına kadar hizmete sunmuş olacağız. 3 megavatlık güce sahip 3 kısımdan oluşan güneş enerjisi santrali nihai onay için yeniden Kalkınma Bakanlığı’na gönderilmiştir” diye konuştu.

 

“ÇİFTÇİYE BEDAVA ELEKTRİK VERİP SÖZÜMÜ TUTMUŞ OLACAĞIM”

Güneş enerji santrallerinin güneşin çok olduğu yerden öte rutubetin az olduğu yerlerde kurulduğunu ifade eden Başkan Türel, “Az rutubet çok güneş enerjisi demek. O yüzden Döşemealtı bölgesini tercih ettik. Rutubet oranı fevkalade düşük. 2018 yılında 3 megavatı da tamamladığımızda sulama kooperatiflerimizin yüzde 85 elektriğini bu santrallerden karşılama durumuna geleceğiz. Yüzde 15’ini de bütçe kaynaklarımızdan desteklemek suretiyle bu sene verdiğimiz yüzde 20 elektrik desteğini bir sonraki sene yüzde 100’e çıkartacağız. Böylelikle güneş enerjisiyle sağladığımız elektriği sulama suyunu kullanan çiftçilerimize bedava vermiş olacağız. Onların elektrik maliyeti sulama suyu maliyetinden düşürülerek tarafımızca karşılanacak ve sulama maliyeti enerji hariç bir şekilde çiftçiye ulaştırılacak. Bu durum çiftçimiz için önemli bir destek. Bu sene 750 bin TL civarında olan desteğimiz 2018 yılından itibaren 4 milyon 250 bin TL’ye çıkacak. Çiftçimizin 4 milyon TL ödeyeceği sulama suyu için enerji maliyetini artık çiftçimiz büyükşehir belediyemiz sayesinde 4 milyon daha eksik mal etmiş olacak. Böylelikle seçimlerden önce elektrik bedava deyip sözünü unutan siyasetçi olmaktansa biz çiftçimize elektrik bedava diyerek sözünü yerine getiren bir büyükşehir belediye başkanı olmanın da onurunu yaşamış olacağız” dedi.

 

“ÇÖPTEN ELEKTRİK ÜRETECEĞİZ”

Yatırım turu kapsamında Başkan Menderes Türel ve gazeteciler Kızıllı Entegre Atık Değerlendirme Geri Dönüşüm ve Bertaraf Tesisi’ni gezdi. Yüzde 90’ı tamamlanan tesisin 4 bin tonluk kapasitesi bulunuyor. Tesise günde 2 bin 300 ton katı atık gelirken, doğaya zarar veren metan gazını bertaraf ediyor. Kızıllıdaki Entegre Atık Değerlendirme Geri Dönüşüm ve Bertaraf Tesisinden, çöpten elektrik üreteceklerini ifade eden Türel, çöpün altın olduğunu dile getirdi. Projeye 2006 yılında ilk döneminde başladıklarını söyleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, 28 düzensiz vahşi depolamanın kapatıldığını ifade etti. 5 depolamada da düzenleme yaptıklarını belirten Türel, "2006da başlattığımız projenin Mustafa Akaydın tarafından devam ettirildiğini söylemek isterim. Fakat proje yargıya taşındığı için bir gelişme kaydedilememişti. Yeniden göreve geldiğimizde hukuki sorununu çözdük. Eğer biz mevcut projeye devam etmiş olsaydık gerile kalan atık miktarı yüzde 60 civarında olacaktı. Biz bunu yakma tesisiyle çözebileceğimizi söyledi geriye kalacak çöp miktarının yüzde 5 olmasını sağladık. 150 milyon dolarlık yakma ünitesi en önemli husustu. Saatte 5 bin metreküp yakma tesisi projeye eklemesiydi havaya karışacaktı" dedi.

 

“BELEDİYE OLARAK BURADA YILLIK 10 MİLYON LİRALIK GELİR SAĞLAYACAĞIZ”

Tesislerin çok hızlı bir şekilde yapıldığını dile getiren Türel, belediye olarak burada yıllık 10 milyon liralık gelir sağladıklarını belirtti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Başka şehirlerde çöpün bertarafı konusunda belediyelerin ton miktarına göre yüklenici firmalara bedel öderken, Antalya bu konuda bir bedel ödemiyor. Üstüne firmadan yıllık para alacağız. Tesisler 215 milyon dolara mal oldu. Belediye kasasından para harcamadan tesis elde ediyoruz. Çöpümüzü bertarafını ücretsiz sağlarken, üstüne şirketten para alıyoruz. Yılık olarak buradan 10 milyon liralık gelir sağlayacağız. Günde işlenebilecek çöp miktarı 4 bin ton olacak şekilde tesisler planlandı. Antalyanın bugünkü günlük çöp miktarı ise 2 bin 300 tondur. Alandaki yakma ünitesinden sonra 45 megavat elektrik edilecek. Bayram öncesi elektrik enerjisi denemesi yapılacak. Antalyanın çöpünün yüzde 95i bertaraf edilecek. Yüzde 5 ise çimento fabrikalarında kullanılacak. Çevreci belediyecilik nasıl olurmuş Kızıllıda görülebilir" şeklinde konuştu. (İHA)

www.hurriyet.com.tr

09.08.2017

 

 
 
 
EN ÇOK İNCELENENLER
NORM PoliKristal / PolyCrystalline (725)
NORM MonoKristal / MonoCrystalline (711)
MPPT Solar Şarj Kontroller (520)
MPPT Solar Şarj Kontroller (508)
PWM Solar Şarj Kontroller (489)
PWM Solar Şarj Kontroller (472)
MENÜLER
Transformatör
AKÜMÜLATÖR ÇEŞITLERI
MUTLU marka akü
Full Energy Jel Akü Perpa Satış
VICTRON marka bataryalar
BYD Battery
PYLONTECH Battery
YİĞİT Marka Akü
RITAR Akü - Ritar Battery
TROJAN Battery Company
NORM
SB Battery
B.B. Battery
Ritar Akü Sözlük
Sonnenschein
GOLD Battery
EXIDE marka akü
Energy Storage Solutions
Nickel-Cadmium Batteries
HAZE marka akü
SONNENSCHEIN Dryfit Solar
Aküde Sıkça Sorulan Sorular
NARADA Batteries
YİĞİT GelEnergy Jel Aküleri
HOPPECKE OPZV Solar Power
PowerSafe OPZV Series
B.B. Battery Co., Ltd
FIAMM Motive Power Batteries
VICTRON Peak Power Pack
VICTRON Lithium Ion Battery
Muhtelif Marka Model Tip Akü
AKÜ ŞARJ REDRESÖRÜ
Norm 220 VAC - 1 Faz Girişli
Norm / Akü Kabinli / Redresör
Norm 380 VAC - 3 Faz Girişli
Otomotiv / Starter Charger
Studer Battery Charger
DC Charger / Rectifier
Forklift PzS CER Traction
Switch Mode Sistemler
Blue Power Akü Şarj Cihazları
AYDıNLATMA ARMATÜRÜ
NORM-Lighting
NORM-COMM-Lighting
NORM - Solar LED Armatür
SOLAR POMPA İNVERTÖR
Güneş Enerjili Sulama
TESCOM Solar Pompa Sürücü
ABB Solar Pompa Sürücüleri
SDD Solar Sulama İnvertörü
FRECON Solar Pump Driver
DC / DC KONVERTÖR
Orion DC / DC Konvertör
MDCI and MDC Converters
UPS SISTEMLERI
Hibrit / Hybrid UPS Sistemleri
MICRO-GRID SISTEMLER
Micro-Mini Hydro
JENERATÖR HİBRİT GÜÇ
Victron Energy Products
Victron Çözüm ve Avantajlar
Teksan Jeneratör Hibrit Güç
PAKET SISTEMLER
Conergy konut kitleri
Conergy damla sulama kitleri
Elektronik jeneratör solar box
Victron HybridBox
BATTERY CHARGER
Victron Blue Power IP20, IP65
DOSYA KATALOG BROŞÜR
Norm Energy Systems Ltd.
Center Pivot Sulama Sistemleri
Norm-Tarım-Makineleri
Victron Energy
Victron Energy Blue Power
Steca Solarelektronik Germany
Morningstar Corporation
Lorentz solar pumps tracking
Phocos Off-Grid Power
Mobile Solar Power System
Solar-Log Maximized Sunpower
Solon Corporation
Micro Inverter AEconversion
Symtech Solar
ECO Delta
ReneSola Green Energy Products
SchneiderElectric Solar Power Solutions
Mutlu Stationary Batteries
SOLARWAY Lantern Portable
Güneş Enerjili Aşı İlaç Dolabı ve Takibi
Power Blox PBX200 Multi-Contact Staubli Türkiyede
CW Enerji / TommaTech
PROMOSYON / İNDİRİMLİ
Inverter / Onduleur / Convertisseur
Solar Charge Controller
Solar UPS
Solar Panel / Panneau Solaire
BAŞVURU PROJE TALEP
PROJE FORMU TR-EN-FR
PROJE - SİSTEM - TASARIM
İlk Başvuru Formu Beta Yayını
Sulamada Güneş Solar Pompa
Micro HES Müşteri Talep Formu
BAYİLİKLER HAKKINDA
Bayilik Talep Başvuru Kayıt
YASAL UYARI
Yasal Uyarı / Feragatname
BANKA HESAP - ÖDEME
Banka Hesap, İban No, Havale
Mail Order Kredi Kartı ile
ÜYE OL
Yeni ürün ve kampanyalardan haberdar olmak için mailliste kayıt olun.
İsim Soyisim:
Email:
VİDEOLAR
Tüm videolar için tıklayınız.
Anasayfa Hakkımızda Ürünler Sepetim İletişim Site Haritası
Copyright © 2008-2009 Norm Enerji Sistemleri Ltd. Şti.