Panasonic kuru pil üretim hacminde 150 milyar birime ulaştı
Panasonic’in bundan sonraki hedefi, kuruluşunun 100. yılı olan 2018’de 200 milyar birim pil üretmek. Panasonic Corporation bir dönüm noktasını gerçekleştirerek kuru pil alanında küresel üretim hacmini 150 milyar birime yükseltti. Enerji üreten ve depolayan ürünlere getirdiği çevreci yaklaşımla adından söz ettiren Panasonic böylece ilk pillerini ürettikten 79 yıl sonra bir milat gerçekleştirmiş oldu.
Şirket bu başarıyı 100 milyar barajını aşmasından tam 9 yıl sonra gerçekleştirdi. Panasonic’in bundan sonraki hedefinin ise şirketin kuruluşunun 100. yıldönümü olan 2018 yılında 200 milyar birimlik pil üretim hacmini yakalamak.
Kuru pillerin gelişimi enerji sağladıkları ürünlerin gelişimiyle paralel olarak ilerliyor. Panasonic kuru pil üretimine taşınabilir “Kare Lamba”’da kullanılmak üzere 1931 yılında başladı. Günümüze kadar olan süreçte ürettiği pillerin ömrünü uzatan ve boyunu da olabildiğince küçülten Panasonic’in 2008 yılında piyasaya sunduğu “EVOLTA” alkalin piller “En Uzun Ömürlü AA Alkalin Pil” olarak Guiness Rekorlar Kitabı’na girdi. Aynı zamanda sektörün kullanım ömrü 10 yıl süren ilk pili olan EVOLTA bugün dünyanın her yerinde kullanılıyor.
Panasonic pil üretim tesisleri de dahil olmak üzere tüm üretim sahalarında çevreci inovasyonu benimsedi. Pil üretimi esnasında karbon salınımını %40 oranında azaltan Panasonic, ALTERNATİF ENERJİ kaynaklarının desteklenmesi, ışıklandırma ve havalandırmanın verimliliği düşürmeden doğru kullanılması gibi bir dizi çevreci yeniliğe imza atıyor.
Panasonic Japonya dışında Peru, Kosta Rika, Brezilya, Belçika, Polonya, Tanzanya, Tayland, Hindistan ve Endonezya gibi denizaşırı ülkelerde pil üretim tesisleri kurarak söz konusu ülkelerde istihdam yaratıyor, yaşam standardını yükseltiyor. Günümüzde 150 milyar birimlik üretim hacmine ulaşan Panasonic pillerinin 100 milyar birimi denizaşırı ülkelerde üretiliyor. www.bilgicagi.com / şirket haberleri / 23.11.2010