KKTC Türkiyenin en büyük organizasyonu İzmir Enternasyonal Fuarında
TC Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım KKTC standını ziyaret ederek Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun eşliğinde katılımcıları gezdi. Uzun yıllardan sonra ev sahibi iki bakanın KKTC standını ziyaret etmesi ise dikkat çekti.
Türkiye’nin ilk ve en büyük uluslararası organizasyonu olan “İzmir Enternasyonal Fuarı” 80. yaşını kutluyor. Genel kapsamlı ticaret fuarlarından biri olan “İzmir Enternasyonal Fuarı” 08 Eylül’de kapılarını İzmir Atatürk Kültür Parkı ve Fuar Alanı’nda açtı. Fuar 18 Eylül’e kadar ziyarete açık kalacak.
Sanayi Odası Basın Danışmanı Hüseyin Ezgin’in verdiği bilgiye göre, fuarın açılışına Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Sanayi ile Ticaret dairesi müdür ve bakanlık müsteşarları katıldı. Fuarın resmi açılışın ardından Bakan Suat Atun ve beraberindeki heyet İzmir Konsolosu Uğur Umar ve Fuarlar Müdürü Öcal Erten eşliğinde Hall 2’de yer alan KKTC standını ziyaret etti ve fuara aktif katılım gerçekleştiren firma sahipleriyle sohbet etti.
Ev sahibi bakanlardan standa ziyaret
Daha sonra standı TC Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile TC Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ziyaret etti. Ziyaret sırasında iki ev sahibi bakana Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun eşlik ederek bilgi verdi. Uzun yıllardan sonra ev sahibi iki bakanın KKTC standını ziyaret etmesi ise dikkat çekti.
Bu yıl 34 kurum ve kuruluş ile KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nın organizasyonu altında 36. kez katılacağımız fuarda, yerel üretim yapan 32 firmanın ürünlerinin sergi ve tanıtımını yapıyor. Ülkemizde faaliyet gösteren 4 üniversitenin tanıtım ve öğrenci kayıt işlemleri, Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi, Kültür Dairesi, Kıbrıs Türk Sanayi Odası ve Halk Sanatları Enstitüsü’nün de yer aldığı fuarda, ülke turizminin tanıtımı yanında, kültür-sanatının da tanıtımı yapılacak. KKTC standında ayrıca, yerel ve özgün müzik dinletileri yanında, halk dansları gösterileri sunuldu.
Fuar alanında bulunan Sanat Galerisi’nde ise Kıbrıslı resim sanatçılarından Ülviye Karabaşak’ın 8 yağlı boya eseri sergilenecek. Kültür Dairesi Müdürlüğü personeli tarafından sanatçının İzmir’deki sanat galerisinde tablolarını izlemeye gelenlere, eserleri hakkında bilgi verecek.
KKTC standı 592 m²‘lik kapalı bir alanda kuruldu.Standda Kıbrıs turizmi, kültür sanatı ve üniversitelerinin tanıtımı yanında, gıda ürünleri, temizlik malzemeleri ve kimyasal ürünler, araç filtreleri, alkollü alkolsüz içecekler, çanta-valiz, plastik-kağıt kaplar, naylon poşet ve ambalajlar, Kıbrıs’a özgü taşlar, su ve elektrik boruları, güneş termosifonları ve poliüretan su depoları, plastik hammaddeden mamul ürünler, ayakkabı ve botlar, peksimet çeşitleri, süt ve meyve suyu çeşitleri, süt ürünleri vb. ürünlerin sergi ve tanıtımı yapılıyor.
1992 yılından itibaren devam eden “Partner Ülke” uygulamasında, bu yıl “Avustralya” partner ülke olarak seçildi. İki ülke arasında kültürel boyutun yanı sıra artan sanayi ve ticaret olanakları bu seçimde etkili oldu.
2005 yılından itibaren belirlenmeye başlanan “Onur Konuğu İl” uygulamasında, bu yıl Denizli Onur Konuğu İl olarak seçildi. Elde edilen bilgilere göre, Anadolu’nun son yıllarda hızla gelişen bir sanayi şehri olması, ticaret ve zengin el sanatlarının yaşatılması Denizlinin onur konuğu il olarak seçilmesinde etken olmuş.
80. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda bu yıl “Çevre ve Çevre Teknolojileri” fuarın ana teması olarak işlenecek. Bu sektör gruplarından fuara katılarak ürün ve teknoloji tanıtımlarını yapan firmalar, düzenlenecek panel ve seminerler ile sorunlarını masaya yatırma fırsatını da bulacaklar. Evrensel atıktan, endüstriyel atığa kadar, her alanda atık yönetimi, geri dönüşüm sistemleri ve ekipmanları ile çevre teknolojilerindeki gelişmeleri yansıtacak olan fuar, geri kazanım stratejileri ve politikalarının tartışılacağı, sürdürülebilir bir yaşam ve çevre için yaşadığımız şehirleri en az düzeyde kirletmenin yolları aranacak olan “Çevre Zirvesine” de ev sahipliği yapacak.
www.kibrispostasi.com
09.09.2011