Stasyoner Akü / Sabit Tesis Akü
Sanayi tipi akülerdir. Sabit Tesislerde kullanılmak için, Kurşun-Asit Az Bakımlı olarak üretilen stasyoner akümülatörler haberleşme, ulaşım, hastane, güç istasyonları, kontrol sistemleri, sulama ve pompa istasyonları, emniyet aydınlatmaları, güneş pilleri gibi her türlü kesintisiz güç gerektiren yerde kullanılırlar. Bütün tipleri çok az bakım isteyen özellikte olup, blok olanların ve diğerlerinin isteğe göre şeffaf kutu (OPzS) içinde olan çeşitleri vardır.
Stasyoner grubu ürün gamında, tam kapalı emdirilmiş seperatörlü ve valfli bakım gerektirmeyen sabit tesis akümülatörleri de üretilmeye başlanmıştır. Bu ürünler kapalı (özel havalandırma gereksinimi olmayan) alanlarda, UPS, santral, gibi uygulamalar için güç kaynağı olarak kullanılırlar.
Mutlu Akü, ürün yelpazesine ağırlıklı olarak Kesintisiz Güç Kaynakları Sisteminde kullanılan gerçek kuru tip tam bakımsız (VRLA) akümülatörlerini de eklemiştir. Türkiyede bir ilk olan (VRLA) tip akümülatörlerin kullanım alanları; telekomünikasyon, muhtelif elektrik ve telefon santralleri, elektrik üretim şirketleri, acil aydınlatma, yangın - alarm sistemleri gibi sıralanabilir.
VRLA Aküler
Express Power VRLA, AGM aküsü olarak uzun süreli uygulamalar için yüksek performans ve güvenirlilik sağlar. Kesintisiz Güç Kaynakları Sisteminde kullanılan “gaz geri dönüşüm” (gas recombination) sistemine sahip ve Türkiye’de ilk ve tek olarak Mutlu Akü tesislerinde üretilen blok ürünlerdeki gerçek kuru tip, tam bakımsız akümülatörlerdir. Alev geciktirici kutularda, düşük basınçlı otomatik kapanan valf kontrolüne sahip bu tip akümülatörlerde yüksek oranlı gaz geri dönüşüm özelliği vardır. Kapalı sistem akülerde bakıma gereksinim duyulmaması, cihaz içi vb. dahil kapalı yerlerde, hatta yatay veya dikey pozisyonlarda kullanılabilmesi gibi önemli avantajları sahiptir.
OPzS ve VRLA tipi ürünlerin başlıca kullanım alanları olarak telekomünikasyon sektöründe birçok alanı, enerji ve ulaşım sektörü’nde kontrol, iletişim, sinyalizasyon sistemlerini, elektrik santrallerini, bilgi işlem merkezlerini, kesintisiz güç kaynaklarını, emniyet sistemlerini, deniz araçlarında yedek enerji sistemlerini ve çeşitli sanayi uygulamalarını sayabiliriz.
Kaynak : Mutlu Akü